Tisztább udvarok, rendesebb házak

Sokan igazi, tevékeny közösséget alkotnak a Hegyvidéken. Ezt igazolja az önkormányzat által kiírt „Tiszta udvar, rendes ház” elnevezésű verseny eredménye: 18 társasház lakói együttes erővel szépítették meg zöldterületüket. A közös munka nemcsak előny, hanem alapvető feltétel volt a kerület pályázatán; a bírálóbizottság alapvetően erre, illetve a kertben elért eredményre összpontosította figyelmét az értékelés során.
A Hegyvidéki Napokon a verseny kezdeményezője, Pokorni Zoltán polgármester nyolc pályázónak adott át díjat. Az Alma utca 3/a, a Böszörményi út 6., a Nárcisz utca 38., a Tamási Áron utca 54., az Agancs utca 28., a Koszta József utca 16., a Csörsz utca 15., illetve az Alkotás utca 49/a számú társasház kapott különféle hasznos, a növények ápolásához, illetve a kerti pihenéshez, szabadtéri közösségi időtöltésekhez használható kellékeket.
Nem maradt el az elismerés klasszikus formája sem: a verseny minden résztvevője egy-egy „Tiszta udvar, rendes ház” táblát vett át, amit kitehetnek épületük homlokzatára. Ezzel büszkén hirdethetik, hogy a házban olyanok élnek, akiknek van igénye a rendezett környezetre, és ezért dolgozni is hajlandók.

z.