Új stúdióban a Hegyvidék Televízió

A Maros utcából a Hajnóczy József utca 2. alá költözött a Hegyvidék Televízió (HTV) szerkesztősége. A régi és az új helyszín közti távolság alig néhány lépés, a munkakörülmények közti különbség mégis óriási: egy pincehelyiség helyett most már egy földszinti, tágas, a műsorkészítés igényeinek sokkal inkább megfelelő helyen dolgozhatnak a tévé munkatársai.
Uj_studioban_a_Hegyvidek_TelevizioAz új stúdiót május 10-én Pokorni Zoltán avatta fel Lovas Pál és Kovács Lajos alpolgármester kíséretében. A Hegyvidék polgármestere a szerkesztőségi látogatáson elmondta: örül, hogy sikerült jobb körülményeket teremteni a kerületi polgárok igényeit és kéréseit szolgáló televíziónak. A HTV új központját dr. Szederkényi Károly farkasréti plébános – a Lélekemelő című, heti rendszerességgel jelentkező vallási műsor vezetője – áldotta meg.
Közműsor-szolgáltatóként a HTV korszerű, a helyi igényekhez igazodó, azokat kiszolgáló műsorstruktúrájával közvetítő szerepre törekszik a lakosság, az önkormányzat, a közhivatalok és a civil szervezetek között. – mondta Mottl Ágnes, a stúdió vezetője. A televízió 24 órán keresztül sugározza műsorait. A hét minden napján fő műsoridőben, 19 és 22 óra között új rögzített vagy élő stúdióbeszélgetések kerülnek adásba, 22 órától reggel 7-ig pedig ismétlésekkel találkozhatunk.
Hétköznap reggelenként 7 és 10 óra között egy útfigyelő kamera segítségével időjárás-jelentést és közlekedési információt szolgáltat a csatorna, 10-től 14 óráig pedig a képújság oldalai nyújtanak tájékoztatást a nézőknek. A délutáni, esti stúdióbeszélgetéseket a műsorkészítők színes helyi riportokkal, képes összefoglaló anyagokkal teszik mozgalmasabbá.

z.