Kosárgála a Sportmaxban

Történelmet írt az NBA, de a hangulatra itthon sem lesz panasz. Abban eddig is biztosak lehettünk, hogy az Egyesült Államokban imádják a kosárlabdázást. De hogy képesek legyenek egy több mint százezres arénát megtölteni az észak-amerikai liga legjobbjainak show-jával, arra nagy összegben alighanem csak a legoptimistábbak mertek volna fogadni. A csoda azonban megtörtént! Rögzítsük: 108 713 néző látta a Kelet és a Nyugat válogatottjának a keletiek 141–139-es sikerével végződő összecsapását. A 2010. évi NBA All-Star-gála egy 2003 óta élő nézőcsúcsot adott át a múltnak, abban az évben 78 129-en voltak kíváncsiak a Kentucky és a Michigan State egyetemi bajnoki meccsére. Az új rekord fényében mondhatnánk: „csak” 78 129-en.

A budapesti esemény szervezői nagyon bíznak benne, hogy a hangulattal a magyar All Staron sem lesz baj. Igaz, 108 713 néző nálunk biztosan nem jön, nem jöhet össze, ám a Sportmax Hegyvidék (1123 Budapest, Csörsz utca 14–16.), a főváros egyik legpompásabb sportközpontja, igazán méltó helyszíne lesz a március 14-i Orangeways All Star-gálának.

A helyszínt a kosárlabda sportág menedzselésében egyre komolyabb szerepet vállaló Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat, illetve a XII. kerületi Szabadidősport Központ biztosítja. Ezúton is kiemeljük az Orangeways kosárlabdában történő névadó szerepvállalását, Tóth Tamás a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) volt elnökségi tagjának közreműködésével. A gála támogatói között most is ott van az évek óta szerepet vállaló Szerencsejáték Zrt.

A szövetség felajánlása értelmében minden élvonalbeli férfi klub tíz-tíz törzsszurkolója ingyen tekintheti meg a gálát, márpedig köztudott, hogy a bajnoki meccseken is a törzsszurkolók a fő hangulatfelelősök. A sportági ünnep délutáni programját a médiaválogatott és az MKOSZ csapatának meccse nyitja majd, aztán jön a rookie game, vagyis az U18-as és az U20-as válogatott összecsapása, végül a hab a tortán, vagyis a felnőtt válogatott és a légiósok csapatának találkozója következik.

A belépőket 500 és 1500 forintos áron már árulják az MKOSZ irodájában (1146 Budapest, Istvánmezei út 1–3.), a Központi Streetball Irodában (1132 Budapest, Dózsa György út 53.), valamint a gála helyszínén, a Sportmax Hegyvidékben. Idén lehetőség van az átutalásos jegyvásárlásra is. Ahogy közeledünk a gála napjához, úgy fogy el egyre több tikett elővételben. Aki tehát élőben szeretné látni a magyarországi kosárlabdázás krémjét, jól teszi, ha mielőbb megváltja a jegyét.

Találkozzon Ön is, találkozz Te is a kedvencekkel három év elteltével ismét Budapesten, március 14-én, a budai Sportmax Hegyvidékben, az Orangeways All-Star-gálán!