Polgarorok_a_Janos_Korhazban

Közterület-felügyelőt és településőrt ütöttek el

Egy szabálytalanul parkoló autós szándékosan elgázolt autójával egy intézkedő kerületi közterület-felügyelőt és egy településőrt. Az elkövetőt a rendőrség beazonosította és megindította ellene az eljárást – közúti veszélyeztetés és hivatalos személy elleni erőszak miatt akár több éves börtönbüntetésre is számíthat.

Bírságot akart kiszabni az egyik kerületi közterület-felügyelő arra az autótulajdonosra, aki szabálytalanul, a parkoló sorral párhuzamosan várakozott járművével az úttesten a Magyar jakobinusok terén február 23-án. Az autó vezetője kiabálni, veszekedni kezdett velük, és amikor a közterület-felügyelő az okmányai bemutatására kérte, az illető beült a járműbe, ám ahelyett, hogy átnyújtotta volna a kért dokumentumokat, hirtelen gázzal elindult. Áthajtott a felügyelő lábfején, míg a településőrnek az autó a térdét ütötte meg, olyannyira, hogy emiatt egy hét betegállományba került.

Dávid Gábor, a Hegyvidéki Közterület-felügyelet vezetője lapunknak elmondta: a járművezetőt feljelentették közúti veszélyeztetés és hivatalos személy elleni erőszak miatt. Ilyen súlyos inzultus fennállásuk, tavaly szeptember óta nem fordult elő. Bár korábban is megesett már, hogy az intézkedést vita kísérte, tettlegességre eddig nem volt példa.

A szabálytalankodó, erőszakos járművezetőt a közterület-felügyelők közreműködésével a rendőrség hamar beazonosította, a BRFK Közlekedés-rendészeti Főosztályának Baleseti Vizsgálati Osztálya folytatja le ellene ez eljárást. Tettének komoly következményei lehetnek, a büntetőtörvénykönyv szerint a közúti veszélyeztetés és a hivatalos személy elleni erőszak bűncselekménye ez esetben egyaránt három évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

z.