Magyar Kupa-győztes a BSE

Megszerezte első trófeáját a BSE-FCSM női röplabdacsapata a 2009–2010-es szezonban. A városmajori hölgyek izgalmas és küzdelmes csatában győzték le a Vasas Duna Autó Óbuda együttesét a Magyar Kupa kecskeméti négyes döntőjének fináléjában. A BSE ezzel több mint fél évszázad után hódította el a trófeát.

Magyar_kupa_gyoztes_a_BSEA nehezebb feladat végrehajtva! Legalábbis Nyári Sándor, az újdonsült kupagyőztes BSE-FCSM női röplabdacsapatának vezetőedzője szerint. A kiváló tréner ugyanis úgy véli, egyetlen mérkőzésen bármi megtörténhet, és ugye a Magyar Kupa aranyérméért a döntőbe jutott csapatok csupán egyszer mérkőznek meg.

– Míg a kupában nem lehet botlani, addig a bajnokság rájátszása során van esély kijavítani az esetleges hibákat – magyarázta Nyári Sándor. – Szerencsére ezen az estén a lányok rutinja többet ért, mint fiatal ellenfelünk, a Vasas lelkesedése. Ezért is tartom hatalmas sikernek a győzelmet. A bajnoki cím legalább ennyire fontos, ha nem fontosabb, azonban nagyszerű érzés látni, hogy képesek vagyunk egy mérkőzésen belül is ritmust váltani, és megrázni magunkat, ha szükséges.

Az edző hozzátette, hogy míg az első szettekben a két csapat amolyan „iszapbirkózásának” lehetett szemtanúja a kilátogató 7-800 néző, addig a hajrában a rutin döntötte el a két jól felkészült együttes csatáját.

– Az ötödik szettben a két rutinosabb játékosunk, Gudmann Csilla és Mester Orsolya kiválóan nyitott a Vasas két fáradni látszó szélső ütői felé, megakadályozva ezzel ellenfelünk figuratív játékát. Emellett Sándor Renáta szinte hibátlanul játszott egész este, így nem csoda, hogy ezt a felvonást simán nyertük. Minden elismerésem a Vasas játékosaié, hiszen példaértékűen küzdöttek.

A mindent eldöntő játszma 21–7-es városmajori sikert hozott, és ennek köszönhetően a BSE női röplabdacsapata ötvenkét év után újra Magyar Kupa-győztes lett. A szezonnak azonban még nincs vége, a java, a bajnokság rájátszása csak most következik.

– Mint említettem, a több győzelemig tartó párharc kedvez nekünk, hiszen a csapat nagyon egységes, aminek köszönhetően jó esélyünk van a címvédésre. Remélem, meg sem állunk a bajnoki aranyig, ám először a Nyíregyházi Főiskola csapatát kell legyőznünk március közepén.

Nyári Sándor a siker egyik zálogának azt tartja, hogy a BSE vezetősége teljes mellszélességgel kiáll a női röplabdások mellett. Ez persze nem is csoda, hiszen a magyar mezőny legerősebb csapatáról van szó. Nem meglepő tehát, hogy a Magyar Kupa elhódítása után a bajnoki aranyra is számítanak a Városmajorban.

Ck.