Békebeli hangulat a Villa Bagatelle-ben

Különleges lakberendezési tárgyak, finom kávé és sütemények, természetes alapanyagokból készített pékáru – mindezt egy helyen kínálja a Németvölgyi út és a Királyhágó tér találkozásánál megnyílt Villa Bagatelle.

A belsőépítészeti különlegességek és a kulináris élvezetek párosítása nem új keletű, hiszen a legjobb éttermek, kávéházak egytől egyig impozáns enteriőrben működnek. Egyedinek számít azonban az elgondolás, ami a vásárlókat mindennek tevékeny részesévé teszi, azaz egy helyre összpontosítja a szemnek és szájnak tetsző kínálatot. Ezt kínálja a Villa Bagatell, amikor egyetlen nagyvonalúan kialakított térben – igaz, szintenként elkülönítve – tárja a vendégek elé a régi idők hangulatát idéző pékséget, a finomságokat kínáló kávéházat és a tetőtérben elhelyezett lakberendezési szaküzletet.
A földszinti kézműves pékségben adalékok, vegyszer, színezék és tartósítószer nélkül, kovászból, lisztből, sóból és vízből készül a húsz óráig kelesztett, kőkemencében kisütött kenyér. A péksütemények alapanyagai egészségesek, a sütéshez kizárólag friss vajat, tejet, tejszínt, túrót, gyümölcsöt és nádcukrot használnak. Kizárólag természetes alapanyagokat tartalmaznak az emeleten helyet kapó kávéházban felszolgált cukrászsütemények is. A békebeli hangulatot extravagáns kiegészítőkkel megbolondító helyen igazi bécsi feketét szolgálnak fel a betérőnek.
A régi ikervilla tetőterében lakberendezési üzlet várja a vásárlókat. Magyarországon elsőként a Villa Bagatelle-ben kapható a híres Ralph Lauren Home-kollekció, ahogyan a francia Garnier Thiebault cég pazar kínálata, vagy a százhúsz éves, Buenos Aires-i Plata Lappas luxusmárka ezüst és bőrműves attrakciói is minden bizonnyal sokak érdeklődését felkeltik.
Bár a villa számtalan izgalmas terméket kínál, az ünnepélyes megnyitóra meghívott Pokorni Zoltán mégis a külső megjelenést emelte ki. A polgármester lapunknak elmondta, hogy az Orbánhegyi Óvoda szomszédságában álló épületben évekig egy meglehetősen rossz hírű mulató működött. Egyik első intézkedése éppen a szórakozóhely cégtáblájának eltávolítása volt, ezért is tartja fontosnak, hogy a századfordulós villa végre gondos kezekbe került.

EM.Bekebeli_hangulat_a_Villa_Bagatellben