Építsünk közösen betlehemet! Arany János Általános Iskola és Gimnázium

A karácsonynak – mint az egyik legszentebb ünnepnek az évben – nagy jelentősége van. Nemcsak azért, mert összehozza az embereket, hanem mert ilyenkor minden nyugodt és csendes. Ezért is volt annyira jó érzés együtt dolgozni egy olyan munkán, ami ünnepi hangulatot teremt, és szebbé teszi a környezetet.
Jó érzés volt látni, ahogy mindenki készül, próbálja a legjobbat kihozni magából. Ez a karácsonyi hangulat és a társaság mély nyomot hagyott mindnyájunkban. Az egész osztály együtt fúrt, faragott, festett. Persze a tanáraink és az iskola dolgozói sem hagytak magunkra minket. A betlehemi alakok tervezésében Joli néni, Zsuzsa néni és Máté bácsi segítettek. A figurák lombfűrészes kivágását és a betlehem szakszerű összeállítását Tóni bácsinak köszönhetjük, aki jó tanácsokat, ötleteket adott a kivitelezéshez. Természetesen ő maga is lelkesen dolgozott velünk.
A betlehem szállítása kissé körülményesen indult. Egyik tanárunknak sem volt elég nagy az autója. Szerencsénkre a szállítás napján az iskolánkban volt egy országos természetvédelmi konferencia. Az egyik résztvevő felajánlotta segítségét – és a kis platós teherautóját.
Gyönyörű helyre került a betlehem. A hegyről az iskolába járó diáktársaink a 8-as buszról naponta megcsodálhatták. A legvégén nagyon jó érzés volt látni saját betlehemünket a téren, a templom bejáratánál.
Arany János Általános Iskola és Gimnázium 11. c: Benedek Dóra, Kovács Mihály, Lengyel Márton, Vadas Zsófi és sokan mások! A felnőttek, akik segítettek: dr. Horváth Zsófia, Kiss Antal, Nyerges Attiláné, Posta Máté, Schláth Réka, Urbán Zsuzsanna, Vitárius Balázs.

Dr. Horváth ZsófiaEpitsunk_kozosen_betlehemet13