Építsünk közösen betlehemet! Jókai Mór Általános és Német Nemzetiségi Iskola, Istenhegyi Szent László Plébánia

Amikor megjött a kiírás, jelentkeztünk a Jókai iskolában, hogy szívesen részt vennénk a csapatmunkában, a betlehem készítésében. Néhány hét múlva egyszer csak telefonhívást kaptam Marianntól, az iskolatitkártól, hogy vállalnám-e a „munka” összefogását, szervezését. Vállaltam! Nem sokkal később telefonált István atya is a Szent László-plébániáról. Úgy hallotta, hogy mi, azaz az iskola csapata, lefoglaltuk a Diana parkot, és akkor ők hová tegyék a saját betlehemüket? Gyorsan döntöttem: együtt csináljuk! Kakukk mami, a hittantanárnő úgyis olyan sokat bajlódik a gyerekeinkkel a suliban.
Így hát nekiálltunk a tervezésnek. Az atya biztosított egy termet a plébánián, ahol dolgozhattunk. A gyerekek, Mandula és Illés kitalálták, hogy olyan legyen az „alkotás”, mint egy nyitott képeskönyv álló figurákkal. Csináltam egy makettet, hogy mindenkinek érthető legyen, mire gondolunk.
Hetényi úr ajánlott néhány segítő kezet. Apa beszerezte a faanyagot, a műhelyben ki is vágták az alakokat, a többi munka már ránk várt a plébánián. László sokat segített a férfias munkákban, szerelésben stb., mi a gyerekekkel megfestettük a figurákat. Nagy volt a lelkesedés, mindenkinek volt kedvence, a lányok főleg Máriát szerették volna festeni. Kijött a tévé is, Kincső, Dominik, Manula és Illés ügyesen válaszoltak a kérdésekre.
Egy nagyon hideg este tettük ki a templom bejárata mellé a betlehemünket, ez volt a legnehezebb része a munkánknak. Majd megfagytunk, a raklapokkal és a fenyőágakkal megágyaztunk, s rátettük a kész alkotást. Késő volt már, a gyerekeket nem is hívtam oda.
A templomi betlehemes műsor után „Mária” beletette a kis Jézust a jászolba, és így végre megérkezett a Megváltó, és kész lett a betlehem. Jövőre új terveink vannak, de legalábbis szeretnénk kivilágítani a már meglévő munkánkat.
A Diana parki betlehem készítői: Kunert Zsolt, Puskás Andrea, Kunert Mandula, Kunert Illés, Budai László, Kerezsi Dominik, Magyar Enikő, Pintér Kincső.

Puskás AndreaEpitsunk_kozosen_betlehemet2