Főzőiskola helyett Mesterszakács

Hargitai György mesterszakács a hegyvidéken élő Balogh Tamás fotóssal közösen évek óta rendszeresen szép és praktikus szakácskönyvekkel örvendezteti meg az enni szeretőket és a főzni vágyókat. Most weboldalt indítottak, amelynek ételleírásai nem összeollózott, bizonytalan eredetű receptek, hanem egytől egyig a mesterszakács készítette el, és a profi fotós nyomban meg is örökítette az étvágygerjesztő alkotásokat. Hosszú ideig gyűjtöttek, főztek és fotóztak, s az így létrejött több ezer receptet és képet folyamatosan töltötték fel a www.mesterszakacs.com oldalra. Az a szándék vezérelte őket, hogy mi, felhasználók idővel minden olyan receptet megtaláljunk ott, amelyre szükségünk lehet, az egyszerű rántott levestől a tárkonyos húsos káposztán át a madártejtortáig.
A Receptkeresőben fejezetekre bontva válogathatunk, és ha valamelyik megtetszik, a nyomtatható változatra kattintva letölthetjük. A Konyhai kisokosból megismerhetjük az alapfogalmakat a rántástól a pontytisztításig (ennek a résznek a feltöltése folyamatosan zajlik). Az Aktuális ajánlatban az évszaknak megfelelően és a piac kínálatának függvényében kapunk ötleteket napi vagy heti bontásban. Nemrég aktivizálták a fórumot, itt cserélhetünk konyhai tapasztalatokat, recepteket.
A szerzők decembertől elindítják Magyarország első ingyenesen letölthető, elektronikus gasztronómiai magazinját, a Mesterszakácsot. Meggyőződésük, hogy aki rendszeresen látogatja weboldalukat, olvassa magazinjukat és elkészíti az ételeket, olyan tudás birtokába juthat, mintha főzőiskolát végzett volna.

mesterszakacs

JAM