Interneten_a_hegyvideki_sport

Interneten a hegyvidéki sport

Rendszeresen frissülő internetes honlapot indított a Hegyvidéki Szabadidősport Központ. A www.hegyvideksport.hu címen elérhető portálon a legfontosabb kerületi szabadidős és diáksportesemények beharangozói, versenynaptár, eredménylista, hírek és aktualitások olvashatók.

Október óta elérhető az interneten Hegyvidék új, kizárólag sporttal foglalkozó honlapja. A kerület sportéletét a teljesség igényével bemutató www.hegyvideksport.hu információs gyűjtőportált a Hegyvidéki Szabadidősport Központ üzemelteti.
– Az utóbbi években látványosan gazdagodott a kerület sportja, rengeteg a verseny és a közérdeklődésre számot tartó esemény, új sportlétesítmények épültek, ezért az önkormányzat úgy döntött, hogy saját médiafelületet biztosít a hegyvidéki sportnak – számolt be a honlap életre hívásának előzményeiről Rétai Gábor, a Hegyvidéki Szabadidősport Központ igazgatója. – Így jött létre az internetes oldal, amely a versenysporttól a diáksporton keresztül a szabadidős mozgási lehetőségekig igyekszik mindenről tájékoztatást nyújtani.
Mint hozzátette, azért esett a választás az internetre, mert ma már egyre többen kizárólag a világháló segítségével jutnak hozzá az őket érdeklő információkhoz.
– Az internetes megjelenésnek köszönhetően azok is értesülhetnek a kerületi sporthírekről, akik nem helyi lakosok, ugyanakkor rendszeresen részt vesznek a hegyvidéki eseményeken, mert ide járnak iskolába, vagy épp itt dolgoznak. A honlap másik előnye, hogy biztosított az információk napi frissítése, így ha egy rendezvényt például az időjárás miatt az utolsó pillanatban kell elhalasztani, arról is időben hírt tudunk adni.
Az oldalon a verseny-, szabadidő- és diáksport mellett a Sportos, edzett Hegyvidék programjai, illetve a versenynaptárak is helyet kapnak. Külön linken érhetők el a hírek és aktualitások, míg a galériában a különféle eseményeken készült fotók tekinthetők meg.
Különlegességnek szánják a videós tudósításokat, amelyek a Hegyvidék Televízióval kötött együttműködés keretében kerülnek fel a honlapra. Foglalkoznak a játszótéri programokkal, teret adnak a Hegyvidék Sportegyesület szakosztályainak, illetve letölthető a Hegyvidék sporttérképe és az önkormányzat által megjelentetett sportkiadvány. A versenyekre immár online is lehet nevezni, illetve lehetőség nyílik közvélemény-kutatások elvégzésére. A „Szavazás” címszó alatt jelenleg arra keresik a választ, hogy a kerületi polgárok milyen szabadidősportággal bővítenék a Sportos, edzett Hegyvidék programot.

Em.