Mossuk kezeinket?

A kérdést most szó szerint kell venni, hiszen második alkalommal szervezte meg az UNICEF Magyarországon a kézmosás világnapját. Emlékszem, anyukám hányszor mondta nekem is gyerekkoromban, hogy mossak kezet, és én sajnáltam azt a pár percet a játékidőből. Később be kellett látnom, hogy a számomra láthatatlan világ kórokozói komoly betegségeket idéznek elő.
Felnőttként azt gondoltam, ez a mindennapi tevékenység automatikussá vált már az iskoláskorúaknál, de tévedtem. Az UNICEF prospektusában azt olvastam, hogy csak minden ötödik amerikai mossa meg a kezét WC-használat után. Jogos tehát, hogy azokon a kontinenseken is beszéljünk a kézmosás szükségességéről, és főleg cselekedjünk, vagyis mossunk kezet, ahol szerencsére van tiszta víz és szappan.
Október 15-én vidáman mostak kezet kicsik és nagyok a Zugligeti Általános Iskolában. Az akciót rajzverseny előzte meg, ahol minden pályázó elmélkedhetett a világnap aktualitásán. A műveket kéttagú zsűri értékelte és díjazta. A legjobbnak ítélt rajz megalkotója a 4. osztályos Hajdú Dorottya volt.Mossuk_kezeinket

C. Nagy Zoé