Vidám Táltosok

Jó társaság, kerti programok, palacsintázás és ajándékok várták a Táltos Óvoda őszi családi napjára érkezőket. A játékokba a hagyományoknak megfelelően a szülőket is bevonták.

Vidam_TaltosokA kisgyermekek szocializációjában, társas kapcsolataik kialakításában az óvodai foglalkozások mellett kulcsszerepet kapnak a nevelési időn kívül szervezett közös programok. Ilyen a Táltos Óvodában immár három évtizedes múltra visszatekintő őszi családi nap, ami a kiscsoportosok számára a beszoktatás egyik fontos állomása. A rendezvény egyúttal kiváló közösségépítő alkalom, hiszen lehetőséget ad a szülőknek egymás jobb megismerésére.
– A szeptemberben hozzánk kerülő gyerekeknek kell néhány hónap, amíg belerázódnak az óvodai életbe – összegezte a tapasztalatokat Borszéki Klára óvodavezető. – Ebben segít a családi nap, amikor a legkisebbek játék közben szabadon felfedezhetik az egész intézményt. Igyekszünk mindenkit megmozgatni, ez alól az anyukák és apukák sem kivételek! Szerencsére szívesen részt vesznek a játékokban, aminek legjobban a gyerekek örülnek. Ezúttal hat próbát kellett teljesíteni a kicsiknek, akik az összegyűjtött pontok után a célban ajándékokat kaptak.
A Táltos Óvoda a kezdetek óta úgy működik, mint egy nagy család, amelyben mindenki a lehetőségeihez mérten segíti a másikat – hangsúlyozta a vezető. Így van ez a családi napon is, amelynek sikeréhez a szülők most is tevékenyen hozzájárultak. Volt, aki ajándékokat vitt, mások a szervezésben segítettek, vagy éppen a zárásként megtartott palacsintaparti finomságait készítették el.

(m.)