Hegyvideki_olimpia_az_ovodasoknak5

Hegyvidéki olimpia az óvodásoknak

Megirigyelték az óvodások az ötödik osztályos diákoknak idén nyáron első alkalommal megrendezett Hegyvidéki Olimpiát. A gyerekeknek külön ötkarikás játékokat szervezett a XII. kerületi Szabadidősport Központ.

Hegyvideki_olimpia_az_ovodasoknak2Eredetileg májusban tartották volna meg az első Hegyvidéki Óvodás Olimpiát, azonban a tavaszi esőzések miatt végül októberre kellett halasztani a nagycsoportosok kerületi sportrendezvényét. Szerencsére az időjárás ezúttal kegyes volt a gyerekekhez, így az eredeti tervek szerint a Csörsz utcai TF-pályán ismét fellobbant az olimpiai láng.
A versenyre valamennyi önkormányzati fenntartású óvoda és tagóvoda meghívást kapott, illetve nagykovácsiból és Lendváról is érkezett egy-egy óvodáscsoport. Már a bevonulás látványosra sikeredett, az olimpiai színekbe, kékbe, pirosba, sárgába, feketébe és zöldbe öltözött közel négyszáz gyerek öt hatalmas, egymásba fűződő karikát formált a versenypályán. Ezt követően minden úgy zajlott, mint az igazi olimpián: először felcsendültek az olimpiai himnusz hangjai, majd Fonti Krisztina önkormányzati képviselő köszöntő szavai után a kerületi hagyományokhoz híven tükrök segítségével meggyújtották a hegyvidéki olimpiai lángot.
A versenyszámok – igaz, kis igazítással – az ókori olimpiát idézték: a 60 méteres síkfutás, 40 méteres gátfutás, távolugrás, kislabdahajítás, kocsihúzás és grundbirkózás nagy sikert aratott az ovisok körében. Különösen a birkózás okozott nagy derültséget, amit sokan a rendelkezésre álló egy perc letelte után sem hagytak abba.
A nemes versengés végén ezúttal nem hirdettek eredményt, a Hegyvidéki Óvodás Olimpia aranyérme viszont valamennyi résztvevőnek járt, így a gyerekek kivétel nélkül győztesnek érezhették magukat. Ajándék járt a csapatoknak is, az óvodák a XII. kerületi Szabadidősport Központ felajánlásának köszönhetően mosolygós labdákat, teniszütőket, homokozó játékokat és díszes okleveleket kaptak.Hegyvideki_olimpia_az_ovodasoknak4

(ám.)