Ismered az allergiát? Rajzolj róla és nyerj!

Az Allergiamentes Életért Alapítvány rajzpályázatot hirdet óvodásoknak és általános iskolásoknak azzal a céllal, hogy ilyen módon is felhívja a figyelmet az egyre elterjedtebb betegség szakszerű és hatékony kezelésére. Az alapítvány szakmai hátterét a Budai Allergiaközpont biztosítja.
Minden olyan 3–15 éves korú gyermek pályázhat, aki készít egy rajzot allergia témában, akár a tünetekről, akár az általa ismert allergénekről, illetve arról, szerinte hogyan lehetne megszüntetni a kellemetlen orrfolyást, tüsszögést, köhögést és a betegség jellemzőit.

Két témakörben lehet pályázni:

- Allergia erdőn, mezőn

- Allergia a lakásban

Az elbírálás 3 korcsoportban történik: külön díjazzák a 3–5, a 6–11 és a 12–15 éves gyerekek rajzait. A zsűri minden korcsoportból 4 díjazottat választ, akiknek rajzaiból egy egész éves falinaptár készül. Mind a nyertesek, mind az őket delegáló intézmény (iskola, óvoda) 5-5 darab naptárat kapnak.

A pályázat beadásának határideje: 2010. október 31.

A rajzokat A4-es méretben kell elkészíteni színes- és grafitceruza, vízfesték vagy zsírkréta szabadon választható felhasználásával. A rajzok hátuljára fel kell írni a készítő adatait, illetve mellékelni egy igazolványképet, amely megjelenhet a rajz mellett a naptárban.

A rajzok az alábbi postacímre juttathatók el (a nyomdai felhasználás miatt nem összehajtva): 1015 Budapest, Ostrom utca 16. Telefon: 06-20-467-3861.

Mindazon intézményekbe, amelyek jelentkeznek az Allergiamentes Életért Alapítvány címén vagy telefonszámán, az alapítvány munkatársa személyesen megy el az elkészült rajzokért.