Jarda-_es_lepcsofelujitasok

Járda- és lépcsőfelújítások

A folyamatos útrekonstrukciók, kátyúzások és útépítések mellett a gyalogos közlekedés megkönnyítésére is hangsúlyt helyez az önkormányzat. Október közepéig több járdaszakasz és lépcső felújítása történt meg, a munkák egészen a fagyok beálltáig folytatódnak.

Régi kérése volt a környéken élőknek a Csaba lépcső felújítása. Elsőként a forgalmas gyalogos útvonal felső szakasza újult meg, a rekonstrukció keretében kijavították a hibás lépcsőfokokat, valamint teljesen átépítették a rossz állapotú, helyenként hiányos pihenőket. A nagy kockakő burkolat újrarakásával és az illesztési hézagok fugázásával jelentősen javult a lépcsősor járhatósága.
Megerősítették, illetve átfestették a korlátot, valamint megoldották a korábban rengeteg gondot okozó csapadékvíz elvezetését. Az érintett lépcsőszakasz környezetét újrafüvesítették. A Csaba lépcső rekonstrukciója a következő hónapokban, illetve jövőre folytatódik, a tervek szerint tavaszig a teljes lépcsősor megújul.
Elvégezték a burkolatcserét és a szerkezet megerősítését a Szepesi úti lépcsőjárdán, a Csorna lépcső buszfordulóhoz vezető szakasza a szokásos karbantartási munkák részeként új korlátot kapott, míg a Csermely lépcsőn kijavították a viharkárokat. Ugyancsak a gyalogosok biztonságának növelése érdekében a peron és a járda között átvezetők készültek a Zugligeti úton a Kuruclesi és a Libegő buszmegállókban.
Térkőre cserélték az aszfaltburkolatot a Mártonhegyi és a csatlakozó Nárcisz utca a korábbi felújításokból kimaradt járdaszakaszain, valamint befejeződött az Avar utcai járda balesetmentesítése. Egészen mostanáig a György Aladár utca és a Dániel út között a gyalogosok kénytelek voltak az úttesten közlekedni egy olyan meredek, ráadásul kanyarodó útszakaszon, amit a hegyről lejövő autósok csak nehezen látnak be. A folyamatos veszélyhelyzet megszüntetése érdekében az önkormányzat kiépítette a lépcsőhöz csatlakozó járdát, valamint rendezte a kereszteződés környezetét.

(m.)