Komposztáló keret kedvezményesen

A Hegyvidéki Önkormányzat idén összesen 200 db komposztáló keret megvásárlására biztosít lehetőséget kedvezményes, 1000 Ft/db áron. A komosztáló eszközök átvételére október 30-án 9 és 14 óra között van lehetőség a Bürök utca 77-87. sz. alatti telephelyen a készlet erejéig.

Tisztelt Hegyvidéki Polgárok!

A kerti hulladékoktól sok esetben égetéssel igyekeznek megszabadulni a tulajdonosok, jobb esetben elszállíttatják azt, azonban létezik ezeknél környezetkímélőbb módszer: a komposztálás.
A Hegyvidéken az intézmények és lakóépületek túlnyomó részét kert övezi, melyek gondozása során nagy mennyiségű zöldhulladék keletkezik. Ahogy a papír, üveg, fém és műanyag hulladékok körében a szelektív gyűjtés egyre inkább terjed, úgy válhat általánossá a szerves hulladékok szelektálása és helyben történő hasznosítása.
A felmérések szerint jelenleg a kukákba kerülő háztartási hulladék közel egyharmada olyan szerves anyag, amit komposztálni lehetne, azaz ennyivel csökkenthető a kommunális lerakókba hordott szemét mennyisége.
A Hegyvidéki Önkormányzat az idei évben is szeretné támogatni azokat a hegyvidéki kerttulajdonosokat, akik elkötelezettek e környezetkímélő módszer mellett és vállalják azt, hogy a háztartásukban keletkező szerves hulladékokat komposztálják.

Az önkormányzat idén összesen 

200 db komposztáló keret

megvásárlására biztosít lehetőséget

kedvezményes, 1000 Ft/db áron.

(a keret kb. 0,7 m3 űrtartalmú, elemekből összeszerelhető).

A komposztáló eszközök átvételére 2010. október 30-án, szombaton 9 és 14 óra között van lehetőség a Bürök u. 77-87. sz. alatti telephelyen

a készlet erejéig.

A komposztáló eszközök igénylésének feltétele a bejelentett kerületi lakcím, ezért kérjük, hogy lakcímkártyáját mindenki hozza magával. A korlátozott készlet miatt egy ingatlanra – annak méretétől függetlenül – egy komposztáló keret igénylésére van lehetőség.
Az akcióval kapcsolatosan további információval a Főépítészi és Környezetvédelmi Iroda munkatársa tud szolgálni a 224-5961-es telefonszámon.