Könyvek, játékok beteg gyerekeknek

Konyvek_jatekok_beteg_gyerekeknekAjándékokat gyűjtött a K&H Bank és a Neo FM rádió a Szent János Kórházban gyógyuló beteg gyerekeknek, hogy megkönnyítsék számukra a kórházi kezelés nehéz időszakát. Az adakozók jóvoltából közel kétszáz, még jó állapotú könyvet és játékot adhatott át a kicsiknek Kónya Andrea, a K&H Csoport intézményi PR-referense.
A ceremónia után az elmúlt években megszépült-megújult gyermeksebészeti és traumatológiai osztályt, valamint a gyermek-, koraszülött és csecsemőosztályt mutatta be dr. Pintérné dr. Gönczi Ágnes, az intézmény főigazgatója, valamint dr. Pelényi Attila osztályvezető főorvos és dr. Czinczok Márta főorvos a gyűjtést szervezőknek. A jelenlévők megtekintették a teljesen felújított osztályokat, a baba-mama szobákat és az újonnan kialakított szakrendelői helyiségeket. Ahogyan egyikük elismerően fogalmazott: „mintha nem is ide jártam volna a fiammal”. Igaz, mint kiderült, a „gyermek” már húszéves.
Az elmúlt években sok pozitív változáson esett át a két osztály, a vidám színek, a barátságos környezet és a sok játék mind könnyebbé teszik a kényszerű kórházi tartózkodást. Amióta megújult a gyermeksebészet, kevesebb gyereket visznek haza saját felelősségre, nem utolsósorban pedig a munkatársak komfortérzete is javult.
A Szent János Kórház gyermekrészlegének fejlesztését sokan támogatják, köztük a Hegyvidéki Önkormányzat. A kerület nemrégiben 400 ezer forint értékben vásárolt a beteg gyerekek gyógyításához szükséges eszközöket: a kórház által kért pulzoxymétert, vérnyomásmérőt, trachea tubust és vénakatétert.

z.