Új konyha az Aranyban

Uj_konyha_az_AranybanNagyszabású felújítás keretében teljesen megújult az Arany János Általános Iskola és Gimnázium konyhája, amelyet bejárás keretében Pokorni Zoltán polgármester, Kovács Lajos alpolgármester, Fonti Krisztina, az önkormányzat oktatási bizottságának elnöke és Váczi János kabinetfőnök is megtekintett. Az átépítés mintegy 14 millió forintba került, amit a konyha pályázaton kiválasztott új üzemeltetője, az FH Gasztro Kft. finanszírozott.
A cég vezetője, Fáriné Hlatky Judit elmondta, nyár elején kötöttek szerződést az önkormányzattal, ezt követően azonnal nekiláttak a felújításnak. Az iskola alagsorában található helyiségcsoport burkolatait, szigetelését, vezetékhálózatát újraépítették, a konyhai berendezéseket pedig mind korszerűbbekre cserélték. Ezek az eszközök a legmodernebb technikát képviselik – ilyen például az új sütő-párológép, amely olaj nélkül, gőzzel tud sütni, valamint a hirtelen fagyasztásra alkalmas, a baktériumszaporulatok kialakulását akadályozó úgynevezett sokkoló berendezés. A kapacitást is bővítették, a korábbi, négy 100 literes üst helyébe 400 litereseket vásároltak.
A kibővült, tíz alkalmazottat foglalkoztató konyha nemcsak az Arany János iskolának, hanem a Mackós Óvodának, a Fejlesztő Napközi Otthonnak és a gondozási központoknak is főz. Kétszáz idős embernek az otthonába szállítják ki az ebédet. Az éttermi színvonalon működő konyha összesen 3500 főt tud kiszolgálni, így vannak még szabad kapacitások.

z.