Fitparade_plakat

Fitten jobb

A harmadik Fitparádét rendezik meg október 16–17. között a Sportmax Hegyvidékben. Az önkormányzat sport- és szabadidős programokkal – köztük számos újdonsággal – kapcsolódik az eseményhez. Előzetes regisztráció alapján vasárnap a kerületiek az uszodát is ingyen használhatják.

Minden eddiginél látványosabb programokkal várja az érdeklődőket a harmadik Hegyvidéki Fitparádé október 16–17-én. A testedzés, testépítés és a szabadidősport legkülönfélébb változataival ismerkedhetnek meg az érdeklődők a Csörsz utcai Sportmax Hegyvidékben, ahol a hagyományokhoz híven a XII. kerületi Szabadidősport Központ szervezésében egészségügyi szűrések, színpadi produkciók és a diákolimpia úszóversenyei színesítik a kétnapos programot. Az önkormányzatnak köszönhetően kerületi lakcímkártyával, illetve Hegyvidék Kártyával a rendezvény ingyenesen látogatható. Újdonság, hogy a kerületi rendőrkapitányság közlekedésbiztonsági és rendvédelmi bemutatókkal vesz részt az eseményen.
A családokat szeretnék megmozgatni a szervezők a rendezvény első napján. Ennek érdekében az idén először megnyitják a Lite Wellness kapuit a Fitparádéra érkezők előtt, akik külön belépőjegy megváltása nélkül látogathatják – természetesen a kerület lakóinak itt sem kell fizetni – az éjszakába nyúló nyílt nap programjait, illetve kipróbálhatják a különleges alakformáló gépeket.
A délelőtt a diáksporté, az önkormányzat szervezésében a fedett műfüves labdarúgópályán a középiskolásoknak kiírt focitornán, míg az uszodában a II. korcsoportos kerületi iskolások úszóversenyein izgulhatnak a nézők. Ezzel még koránt sincs vége a „vizes” programoknak, a diákolimpiát követően ugyanis búvárúszók, valamint vízilabdacsapatok veszik birtokba a medencét, hogy a gyerekeket bevezessék a sportágak rejtelmeibe. Pihenésképpen a Fitparádé színpadán a kerületi művelődési intézmények, iskolák és a Hegyvidék SE szakosztályainak műsora szórakoztatja a közönséget.
Az önkormányzati rendezvények mellett a sportcsarnokban a FitModel World bemutatón a nemzetközi fitneszélet kiemelkedő alakja, Eva Majorova, Happy Dance Day, PowerZone, Kettlebell – szakításverseny, Fit Expo egészségügyi szűrések és Speedfitness bemutatók váltják egymást. A szabadtéri pályákon TRX és Bootcamp edzésre lehet jelentkezni, de lesz akrobatikus kosárshow, valamint Hungarian Highland Games Fitparádé Kupa.
Vasárnap Hegyvidéki Barangolót rendez a XII. kerületi Szabadidősport Központ. A feladat összetett, egyrészt végig kell menni a kijelölt útvonalon, majd válaszolni az ellenőrző pontokkal, illetve a kerület nevezetességeivel kapcsolatos kérdésekre. Jelentkezni a Sportmax bejáratánál 9 és 10 óra között lehet, a családi csapatokat és egyéni versenyzőket tíz órától folyamatosan indítják.
Tavaly rendeztek először aquasakk-bajnokságot a Fitparádén, és a nagy sikerre való tekintettel az egyedülálló hegyvidéki versenyt ezúttal is megrendezik a wellnessmedencében. Szintén az uszodai programokat gazdagítják a kerületiek számára ingyenes aqua-fitness órák, valamint a kajakpóló-bemutató, amelyen a vállalkozó kedvűek a hajókat is kipróbálhatják. Az előzetesen regisztráló, Hegyvidéken élő polgárok egész nap ingyen használhatják a nagymedencét, illetve kóstolót kaphatnak az uszoda szolgáltatásaiból. Jelentkezni október 11. és 17. között lehet a 319-9292-es telefonszámon, valamint a baumann.gizella@hegyvideksport.hu e-mail címen. Természetesen ezen a napon is folytatódnak a Fitparádé központi programjai.

(Em.)Fitparade_plakat