Szélesebb lesz a Diós árok

Hamarosan befejeződik a Diós árok rekonstrukciójának befejező szakasza. Tavaly a környékbeli építkezések, valamint a vízelvezetés megoldatlansága miatt rendkívül rossz állapotú út alsó és középső részét újította fel az önkormányzat, jelenleg a Béla király út felőli oldalon folynak a munkálatok.
Már elkészült az útalap megerősítése, valamint helyükre kerültek a korábbinál magasabb, a csapadék elvezetésére is alkalmas szegélyek. Jelenleg a kopóréteg cseréje zajlik, jövőre pedig a tervek szerint a fekvőrendőrök is a helyükre kerülnek. A sebességcsökkentő küszöbök kiépítésére azért van szükség, mert a tapasztalatok szerint a frissen felújított, jó minőségű burkolatot kapó hegyi utakon jelentősen megnő az áthaladó járművek átlagsebessége. Úgy tűnik, hogy az autósok egy része a sima, nagyobb tapadást biztosító aszfalton megfeledkezik a közlekedésbiztonság elemi szabályairól, és versenypályának használja még a legmeredekebb utakat is. Annak érdekében, hogy a túlzott magabiztosság ne okozzon tragédiát, az önkormányzat a rekonstrukciót követően fekvőrendőröket telepít a nagyobb átmenő forgalmat elvezető, balesetveszélyes mellékutakon.
Könnyebb lesz a ki- és behajtás a Béla király út irányából, a környéken élők kérésére ugyanis az önkormányzat közvetlenül a kereszteződés előtt a Diós árok részleges befedésével kiszélesíti az útpályát. A mintegy negyven méter hosszú szakasz lehetőséget ad arra, hogy szükség esetén a felfelé haladó autók félreálljanak, és ne kelljen visszatolatniuk.