Firkamentesítés a parkokban

Habár a közterület-felügyelet, valamint a rendőrség visszatérő ellenőrzéseinek köszönhetően az idei évben jelentősen javult a helyzet, továbbra is előfordulnak rongálások a kerületi játszótereken. A legtöbb gondot a graffitisek okozzák, akik a padok mellett a játszószereket és a parkokban elhelyezett táblákat is rendszeresen összefirkálják.
Az önkormányzat egyelőre annyit tehet, hogy a karbantartási munkálatok keretében megtisztítja, illetve átfesti az elcsúfított felületeket. Ezen a nyáron több tucat információs, illetve tiltó táblát szabadítottak meg a firkáktól, s láttak el antigraffiti bevonattal az önkormányzat kertészei. Megszépültek az utcabútorok is, egyebek között az Apor Vilmos téren, a Margaréta-játszótéren és a Királyhágó téren összesen hatvannégy padot festettek le. A felújítások mellett két-két padot helyeztek el a zugligeti plébánia melletti lépcsősor tetejére, valamint a Svábhegyi Református Misszió Egyházközség környezetébe.
A lakók kérésére a Gerlitzy-oltár elé került a György Aladár utcából elszállított pad, amely a környékbeliek szerint rendszeresen éjszakai tivornyák helyszíne volt. Szintén a lakók kezdeményezésére helyeztek el új padot a Dániel úton, ami a közeli buszmegállókból érkező, vagy azokhoz igyekvő idős emberek számára tehet jó szolgálatot.
Támogatja az önkormányzat, hogy legyenek padok az Istenhegyi úton, a Szendrő utcai buszmegállóban, azonban a fejlesztés a BKV, illetve a főváros hatáskörébe tartozik. A kérelmezők számára biztató lehet, hogy korábban a kerület javaslatára a közlekedési vállalat ülőhelyeket alakított ki a 155-ös busz megállójában, a Moszkva téren. Még ebben az évben további utcabútorok kerülhetnek a Diana parkban a játszótérre, a parkolóhoz és a templom előtti térre, valamint a Devecseri parkba.

M.