Ingyenes_egeszsegugyi_szuresek_a_Szent_Janos_korhazban

Ingyenes egészségügyi szűrések a Szent János Kórházban

Pokorni Zoltán polgármester kezdeményezésére szeptembertől minden hónap utolsó szombatján ingyenes egészségügyi szűréseken vehetnek részt a kerületi polgárok a Szent János Kórházban. Minden alkalommal más betegségcsoport vizsgálatát végzik el.

Saját forrásai terhére jelentős összegeket fordít egészségügyi és szociális intézményei fejlesztésére, a gyógyító tevékenység minél hatékonyabb támogatására a Hegyvidéki Önkormányzat. Ennek is köszönhető, hogy a statisztikák szerint budapesti viszonylatban kiemelkedően jó a XII. kerületi polgárok egészségi állapota, az itt élők átlagéletkora az egyik legmagasabb az országban.
Az önkormányzat felismerte, hogy a megelőzésnek komoly szerepe van a testi és szellemi frissesség megtartásában, a betegségek elkerülésében, ezért évek óta támogatja a lakosság körében szervezett szűréseket. A Hegyvidéki Ősz és a Hegyvidék Napok programjai között, valamint a kerületi szervezésű tömegsport-, illetve családi rendezvényeken mindig helyet kapnak a különböző ingyenes állapotfelmérések, vizsgálatok. A nagy sikerre való tekintettel – Pokorni Zoltán polgármester javaslatára – az önkormányzat képviselő-testülete úgy döntött, hogy szeptembertől minden hónapban szűrőszombatokat szervez.
A Hegyvidéki Ősz keretében, szeptember 25-én tanácsadással egybekötött mammográfiai és csontritkulásszűrés lesz a Jókai Klubban. Ezt követően hat alkalommal, minden hónap utolsó szombatján már a Szent János Kórházban várják az egészségükért tenni akaró kerületi polgárokat. Minden alkalommal más betegségcsoport szűrését végzik el, októberben urológiai, majd szemészeti, bőr- és nemi betegség-, nőgyógyászati, neurológiai, kardiológiai-érsebészeti vizsgálatok következnek. A Hegyvidéki Napok egészségnapján, május 21-én a Csörsz utcai Sportmaxban szájüregi szűrés zárja a programot.

(mm.)