Kosárkupa a Városmajorban

Szabó Ödön emlékére második alkalommal rendezett utánpótlás-kosárlabdatornát a BSE. A legeredményesebbek a Soproni Darazsak voltak, akik a serdülők és a juniorok mezőnyében is az élen végeztek, de a városmajori lányok is dobogós helyre kerültek ugyanebben a két korosztályban.

A legendás kosárlabdaedző, Szabó Ödön 1971-től 1986-ig volt a BSE NB1-es csapatának vezetőedzője. A másfél évtized gyümölcse hét magyar bajnoki aranyérem, hét Magyar Kupa-győzelem, egy BEK-ezüst 1979-ből és egy Ronchetti-kupa aranyérem 1983-ból. A mestert, akinek kezei közül közel ezer válogatott játékos került ki, 1986-ban az Év Kosárlabdaedzőjének választották.
– Emberként és szakemberként is kiemelkedő volt – méltatta a mindig szerény, de annál eredményesebb edzőt a BSE jelenlegi szakosztály-vezetője. Nagy Dóra lapunknak elmondta: tavaly rendeztek első alkalommal Szabó Ödön-emlékkupát, amelynek fő célja, hogy a mester emlékének felidézésével ápolják hagyományaikat, találkozási lehetőséget teremtsenek a fiatal játékosok és a „nagy öregek” között, illetve toborzót szervezzenek a kosarazáshoz kedvet érző gyerekeknek. A szeptember 10–12. között zajló, háromnapos eseményen volt dobóverseny, ügyességi játék, és nagy érdeklődés mellett megrendezték a régi BSE-sek kontra edzők mérkőzést is.
Az emléktornán tizenhat utánpótláscsapat vett részt, három korosztályban. A serdülők (12–13 évesek) és a juniorok (16–17 évesek) korosztályában a Soproni Darazsak voltak a legjobbak, de ebben a két mezőnyben a BSE-sek is kiválóan teljesítettek – a kisebbek a harmadik, a nagyobbak a második helyre kerültek az összesítésben. A „kadetteknél” (14–15 évesek) a Vasas-Csata csapata győzedelmeskedett, a városmajoriak a negyedik helyen végeztek. A szervezők külön díjazták a csapatok legeredményesebb játékosait, és a gyerekek ügyességi versenyének legjobbjait is jutalomban részesítették.Kosarkupa_a_Varosmajorban

z.