Parkolas_a_Csorsz_utca_kornyeken1

Parkolás a Csörsz utca környékén

Lakossági fórumra hívták az önkormányzat témában illetékes vezetőjét a környék lakói szeptember 9-én. Főleg a Csörsz utca és környezete parkolási és közlekedési helyzetéről kérdezték Kovács Lajos alpolgármestert, aki egyebek mellett a városfejlesztés felelőse a kerületben. A beszélgetésen a lakók nevében Bernáth Zoltán fogalmazta meg elsőként a kérdéseket a Csörsz park és játszótér, a leendő kutyafuttató, a Csörsz utca állapota, a Testnevelési Főiskola (TF) rendezvényeihez szükséges parkolóhelyek ügyében.

Kovács Lajos elmondta, a környéken számos fejlesztést valósított meg az önkormányzat. A helyi polgárok kérésére zöld növényeket helyeztek ki a Táltos utcában, a játszótér játékszereit folyamatosan fejlesztik. Az idei évben kiépítik az automata öntözőrendszert is, hogy aszályosabb időszakban is szép zöld park várja az itt élőket. A kutyafuttatót a park túlsó részén, a Hegyalja út felőli oldalon alakítják ki.
Parkolas_a_Csorsz_utca_kornyeken2A Csörsz utcát a gázszolgáltatás-korszerűsítés után a gázműnek kellett volna rendbe tennie. Az önkormányzat azt kérte a kivitelezést megrendelő szolgáltatótól, hogy szegélytől szegélyig aszfaltozza az utat – kötelezni csak a nyomvonal (fél útpálya) helyreállítására tudja, s egyelőre csak a törvényi minimumnak tettek eleget. „Mindent elkövetünk, hogy a jogos igénynek megfelelően teljesítsen a kivitelező” – nyugtatta meg a lakókat az alpolgármester.
Régi probléma a környékbeli polgárok parkolásának megoldása. A TF-sportpálya népszerűségéből adódóan nem, vagy csak nehezen találnak helyet autóiknak a külsős edzők, vagy a gyereket hozó szülők, és ez a probléma hatványozottan érinti a helyi polgárokat is. A Csörsz utcai lakók parkolási gondjainak enyhítése céljából ígéretes lehetőség az az elképzelés, mely szerint a régi kapu megnyitásával – a Győri út és a Csörsz utca sarkánál – 40-50 autó kaphat majd helyet a pálya területén, az atlétikai dobópálya előtt.
A továbbiakban a fórum résztvevői olyan témákban – térfigyelő kamerák telepítése, új zebrák felfestése, forgalmi rend megváltoztatása – tettek fel kérdéseket, amelyek megoldása csak a szakhatóságok bevonásával lehetséges. A környékbeliek joggal elvárható nyugalma érdekében a terület lakó-pihenő övezetté nyilvánítása ügyében Kovács Lajos minden további támogatásra ígéretet tett.

AI