Rendezettebb kerületi táborok

Ezen a nyáron még szebb környezet fogadta az iskolásokat a kerület Széchenyi-hegyi, szántódi és szigetszentmártoni táboraiban. A rendezettebb összkép a fenntartást végző cég, a Faber Kft. munkájának köszönhető, amely parkrendezéssel, virágosítással, a faházak és kerti játékok felújításával tette vonzóbbá a gyerekek nyári pihenőhelyeit.

A Hegyvidéki Önkormányzat által fenntartott szántódi tábor régóta népszerű az iskolások körében, nem véletlenül: a Balaton-part ideális hely a nyári pihenéshez. Az üdülőhely népszerűségéhez hozzátartozik az is, hogy kulturált, rendezett körülmények között tudják fogadni a diákokat – ami elsősorban az itt dolgozók, illetve a területet működtető Faber Kft. érdeme.
Orbán Imre, az önkormányzati tulajdonú társaság ügyvezetője elmondta: még a nyári szünidő előtt rendbe tették a sportpályákat, felújították a kerti játszóeszközöket, a szigorú európai szabványokhoz igazodva. A parkot virágosították, a kerti utak mentén korszerűsítették a világítást, továbbá megkezdték a faházak renoválását, amivel jövő nyárra végeznek teljesen. A tábor konyhájába egy új mosogatógépet szereltek be, így könnyebbé, gyorsabbá vált a konyhai személyzet munkája.
Rendezettebb_keruleti_taborokA Balaton-parti pihenőhely idén nemcsak a kerületből fogadott gyerekeket, hanem Észak-Magyarországról is, az árvíz sújtotta településekről. Júliusban a Virányos Általános Iskola diákjai szendrői gyerekekkel együtt érkeztek – közös programjaikat Pokorni Zoltán polgármester is meglátogatta –, augusztusban pedig a Tamási iskola meghívására ónodiak jöttek Szántódra.
Az ügyvezető arról számolt be lapunknak, hogy az önkormányzat szigetszentmártoni tábora is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A Ráckevei Duna-ág partján található területet korábban az Arany János iskola használta, amely mindmáig rendszeresen jár oda, de néhány éve más intézményekből is érkeznek csoportok.
A növekvő népszerűséget a Faber Kft. igyekszik követni a fejlesztésekkel: felújította a vizesblokkokat, megerősítette a stéget, amelyre egy csónakkiemelő szerkezetet is szerelt, illetve kertészeti, tereprendezési munkákat végzett. Mivel a Duna-parti tábor leginkább egy kempingre hasonlít, ahol a látogatók sátrakban alhatnak, és saját maguk oldják meg az ellátásukat, a helyet elsősorban a természet közeli élményre vágyó iskoláscsoportok favorizálják.
Az önkormányzat napközis tábora hosszú évek óta a Széchenyi-hegyen, a Fülemile úton működik. Itt tavaly tavasszal kezdték meg a kültéri játszószerek cseréjét, a korábbiak ugyanis nem feleltek meg az európai előírásoknak. A korszerűsítés ez év tavaszán fejeződött be.
Orbán Imre megemlítette, hogy az iskolásokat kísérő pedagógusok gyakran adnak jó tanácsokat, hogy miképpen lehetne még komfortosabbá tenni a kerület táborait. A jobbító szándékú javaslatokat igyekeznek megfogadni, hiszen a felügyelőtanárok azok, akik a leginkább tudják, hogyan lehetne a gyerekek számára még otthonosabbá és élvezetesebbé varázsolni nyaralásaik helyszínét.

z.