Vendégváró mézes citromos csirke

Az alábbi fogásnak hatalmas előnye, hogy jó előre és egyszerűen elkészíthető, egyszóval ideális vendégváró jó falat.
Vásároljunk 80 deka bőr nélküli, filézett csirkemellet, ez kb. 3 nem túl nagy csirkemell. A hosszában elfelezett csirkemelleket (amelyek amúgy is két részből álnak) bepácoljuk a következőképpen: 1 fej nagyobb vöröshagymát megtisztítva finomra aprítunk, összekeverjük 3-4 evőkanál mézzel és ugyanennyi olajjal. Sózzuk, borsozzuk és pikánsra ízesítjük 1 citrom kifacsart levével és lereszelt héjával. A masszát egy mélyebb tálban alaposabban összedolgozzuk, majd belefektetjük a csirkemelleket, lehetőleg úgy, hogy a páclé éppen ellepje. Legalább két-három óra hosszat maradjanak benne a húsok, hogy az ízek alaposan átjárják mindenütt.
Ezután magasabb falú tepsiben közepes lángon megsütjük, és sülés közben időnként meglocsolgatjuk a páclével. Mintegy 35 percig süssük, hogy a teteje szép pirosra, ropogósra süljön. Végül, amint kihűlt, a sültet kiemeljük friss fejessaláta-levelekkel kibélelt pecsenyéstálra, de még tálalás előtt felszeleteljük.
Száraz fehérbort kínáljunk hozzá 14 Celsius-fokra lehűtve, mondjuk, kétéves egri leánykát.Vendegvaro_mezes_citromos_csirke

JM