Dolgoznak_a_kozmucegek

Dolgoznak a közműcégek

A jó idő beköszöntével kerületszerte megkezdődtek a közműépítések. Víz- és gázvezetékcserék miatt áprilisban öt útszakaszon várható forgalomkorlátozás. Az érintett utcákat a munkálatok idején egyirányúvá teszik, a változásokról közlekedési táblák tájékoztatják az autósokat.

Már folyik a vízfőnyomócső rekonstrukciója az Abos utcában, a Határőr és az Istenhegyi út közötti 350 méteres szakaszt félpályásan lezárták a forgalom elől. Az útbontás miatt április 18-ig az Istenhegyi út irányából tilos behajtani az Abos utcába. Április 22-ig tart a vízcsőfektetés a Városmajor utca felé egyirányúvá tett Alma utcában, ahol a munkálatok függvényében a későbbiekben elképzelhető a forgalmi rend megfordítása.
Valamivel több mint egy kilométeres szakaszon kezdődött gázcsőcsere a Tusnádi utcában, a becsatlakozó Gaál József úton, illetve a Tusnádi közben és a Zalatnai utcában. Valamennyi érintett útszakaszt félpályásan felbontják, a Tusnádi utca csak a Gaál József út felé járható. A május 31-ig tartó gázvezeték-rekonstrukció miatt a környező épületekben nyomáspróbára is számítani kell. Április végéig félpályás forgalomkorlátozás mellett cserélik ki a vízfőnyomócsövet a Rácz Aladár úton, a 61-es szám és a Bazin utca között. Jelenleg a Rácz Aladár út a Kuvik utcától lefelé egyirányú. Szintén vízcsőcsere miatt félszélességben felbontották az Ugocsa utcát a Böszörményi út és a Kléh István utca között. Az április végéig tartó munkálatok idejére a buszmegállót néhány tíz méterrel feljebb, a Hertelendy utca sarkára helyezték át.

(m.)