Sportszakmai_kituntetes_a_Hegyvideki_Fittparade_megalmodojanak

Sportszakmai kitüntetés a Hegyvidéki Fitparádé megálmodójának

Több mint tizenötezer látogató, ezerkétszáz sportoló, több tucat sport-, szabadidő- és egészségmegőrző program: röviden így lehetne számokban összefoglalni a tavalyi Hegyvidéki Fitparádé eredményeit. Az immár évek óta zajos közönségsikert arató multisport-fesztivált megálmodó és a kezdetek óta szervező Buranits Ildikót nemrégiben az „Év promotere” díjjal tüntették ki a Képes Sport Gálán.

"Az »Év promotere« díj annak a munkának az elismerése, amelyet immár kilenc éve végzek a Fitparádé és ezen keresztül az edzőtermi sportok, illetve a mozgás és az egészséges életmód népszerűsítése érdekében – mondta el lapunknak Buranits Ildikó. – Olyan összetett feladat, ami a program szervezése mellett magában foglalja a támogatók felkutatását, a média- és közönségkapcsolatok ápolását, illetve a sportolók menedzselését."
A Fitparádé megálmodója szerint Közép-Európa egyik legjelentősebb multisportfesztiválja példátlan népszerűségét a gondos szervezésen kívül annak köszönheti, hogy valamennyi korosztálynak, a profiknak és az amatőröknek, illetve az érdeklődő családoknak egyaránt kínál programokat. Mindezt úgy, hogy nincs fontossági sorrend, épp ellenkezőleg, minden résztvevőt, legyen versenyző vagy egyszerű látogató, ugyanolyan becsben tartanak.
„Kilenc évvel ezelőtt Debrecenben született meg a Fitparádé, majd öt sikeres év után a Hegyvidéki Önkormányzat hívására átköltöztünk a fővárosba. Nagyon jól éreztük magunkat a Főnix Csarnokban, az egész város összefogott a Fitparádé sikere érdekében. A sok szeretet és segítség, amit Debrecenben kaptunk, meghatározó volt a rendezvény fejlődésében. A tizenkettedik kerület azt kérte, hogy az akkor már országos népszerűségnek örvendő Fitparádé legyen a Sportmax nyitórendezvénye. A meghívás szakmai elismerést jelentett számunkra, ezért örömmel jöttünk a Hegyvidékre, és még nagyobb örömmel teszünk eleget azóta is a felkérésnek, idén sorrendben már a negyedik Hegyvidéki Fitparádét rendezzük meg. A kezdetek óta Deutsch Tamás az esemény sportszakmai fővédnöke, aki az Európai Parlamentben végzett munkája mellett erre is szakít időt” – folytatta Buranits Ildikó, aki biztos abban, hogy még az eddiginél is sikeresebbé lehet tenni a rendezvényt.
„Szerénytelenség nélkül mondható, hogy ma már a Hegyvidéki Fitparádé nem csupán a kerületi családok körében roppant népszerű, hanem az országos közönséget megmozgató programmá nőtte ki magát. Sőt, külföldről is komoly érdeklődés mutatkozik iránta, Románia és Bulgária is szeretne Fitparádét rendezni” – emelte ki az év promotere. A kedvező nemzetközi visszhang nem véletlen, hiszen európai viszonylatban is kevés multisportrendezvény rendelkezik jobb mutatókkal mint a Hegyvidéki Fitparádé: tavaly két nap alatt több mint tizenötezer látogató és ezerkétszáz versenyző fordult meg a Sportmaxban, ami minden tekintetben rekordnak számít.
Igazi sportfesztiválról van szó, ahol a fitnesz, a testépítés, az aerobik, a látvány- és erősportok mellett az egészséges életmód népszerűsítése is kiemelt hangsúlyt kap. A Sportmax teljes területét „belakják”, a nagycsarnokon kívül az uszodában és a kertben is egymást követik a látványos bemutatók, illetve versenyek. Buranits Ildikó a legnagyobb erénynek azt tartja, hogy a rendezvény mindenkié, a karrierjüket építő aktív versenyzőké, a hobbisportolóké, a gyerekeké és az időseké, illetve azoké, akik egyelőre csak gondolkodnak azon, hogy többet kellene mozogniuk.
„Nálunk senki sem unatkozhat, igazi közösségi rendezvénnyel várjuk az érdeklődőket – mondta. – A kisgyermekes családok elsősorban az önkormányzattal közösen megrendezett vizes programjainkat, az idősek az ingyenes egészségügyi szolgáltatásokat részesítik előnyben, de a professzionális versenyeket is együtt izgulják végig a sportágak szerelmeseivel. Büszke vagyok arra, hogy látogatóink döntő többségét a Hegyvidéki Fitparádé mindkét napján vendégül láthatjuk, ez azt jelenti, hogy olyan tartalmas elfoglaltságot kínálunk, amiért érdemes visszatérni."
Buranits Ildikó szakmai példaképének Arnold Schwarzeneggert tekinti, akinek amerikai versenyére, az Arnold Classicra idén először Európából kizárólag a Hegyvidéki Fitparádén „válthatnak jegyet” az erősemberek: „Schwarzenegger huszonhárom éve rendezi meg az ohiói Colombusban a világ legnagyobb sportfesztiválját, óriási elismerés, hogy az erősembereknek a Hegyvidéki Fitparádé szervezheti meg az európai kvalifikációt. Azt szeretném, ha a Fitparádé sportdiplomáciai ereje összehozná egy látogatásra a magyar – köztudottan – sportbarát kormányzat prominenseit Arnold Schwarzeneggerrel, illetve rendezvényének támogatójával, Ohio kormányzójával és Colombus polgármesterével.” Hozzátette: az október 15–16-án a MOM és a biopiac bevonásával az eddigieknél lényegesen nagyobb területen megrendezendő Hegyvidéki Fitparádé számos meglepetést tartogat, a sport és az egészséges életmód mellett például a képzőművészet is szerepet kap a programban.
„Köszönettel tartozom a Hegyvidéki Önkormányzatnak – zárta a beszélgetést Buranits Ildikó – mindazért a támogatásért, amellyel segíti a rendezvény népszerűsítését és folyamatos fejlődését, továbbá partnereinknek, csapatomnak és a családomnak.”

mm.