Tavaszköszöntő családi nap

Idén is összefogtak a Kós Károly iskolába járó gyerekek szülei, és a szokásos tavaszköszöntő családi napon hozzáláttak az iskola felújításához. Szerencsére nem sok dolguk akadt, a lelkes csapat ezúttal az egyik termet, az udvari padokat és a támfalat festette át, illetve újravonalazták a városmajori park bitumenes pályáját. Amíg a nagyok dolgoztak, a kisebb gyerekek az alkalmi ugrópályán játszottak, mesét hallgattak, kézműves-foglalkozásokon vettek részt.
A munkálatokhoz szükséges alapanyagokat az iskola biztosította, de szívesen vették a felajánlásokat is: festéket, smirglipapírt és ecsetet minden mennyiségben elfogadtak. Nem hiányozhatott a büfé sem, a munka után különböző finomságokkal vendégelték meg a résztvevőket.
Mint lapunk megtudta, a családi napok keretében minden évben történik valamilyen fejlesztés, legutóbb a folyosókra kihelyezett padokat újították fel. Az iskolaszépítésnek ezúttal egy különleges apropója is volt, hiszen a százéves jubileumi tanév alkalmából május 6-án nagyszabású ünnepséget rendeznek. Az esemény fővédnöke Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó, az iskola egykori diákja.

(m.)