Viragba_borul_a_Hegyvidek1

Virágba borul a Hegyvidék

Hamarosan elkezdődik a több mint tízezer kétnyári virág kiültetése. Minden eddiginél szebbek a tavaly elültetett árvácskák, a növények meghálálták a gondos ápolást, és néhány hete szépen kivirultak. A növények várhatóan április végéig, május elejéig maradnak az ágyásokban, aztán fokozatosan átadják helyüket az egynyári palántáknak.
Most először nyári díszbe öltözik a Márton Áron-szobornál ősszel kialakított virágágyás. A kihelyezett dézsákba ültetett cserjék és örökzöldek a várakozásoknak megfelelően fejlődnek, nyárra ezeket a nagyméretű növénytartókat is virágokkal teszik vidámabbá.
Tavaly több helyen ültettek el talajtakaró rózsabokrokat, a hegyvidékiek megszerették a növényeket, így szó van arról, hogy a Királyhágó tér közepére is rózsák kerüljenek. Szintén az előző év fejlesztése a Táltos utcai dézsasor, amelyet a környéken élők kérésére telepített az önkormányzat. A tapasztalatok kedvezőek, a lakók azóta is szakszerűen ápolják, locsolják az utca zöld díszeit.
Összességében a parkfenntartási feladatok keretében tavasszal huszonnyolc helyszínen valamivel több mint tízezer virágot ültetnek el az önkormányzat kertészei.Viragba_borul_a_Hegyvidek2

M.