Adomany_a_vakok_intezetenek

Adomány a vakok intézetének

Monitoros asztali nagyítót vehetett át április közepén a Vakok Batthyány László Intézetének igazgatója, Fehér Anna nővér, aki elmondta, komoly segítség ez az otthonnak. A 850 ezer forint értékű berendezés a gyengén látó gyerekek olvasástanulását segíti.
A készüléket a Bársonyszív Alapítvány adományokból vásárolta az intézménynek. „Nagy öröm volt számunkra, hogy össze tudtuk gyűjteni ezt a pénzt, hiszen a gazdasági válság szinte mindenkit keményen érint – mondta Matyasi Edit, az alapítvány elnöke –, mégis sikerült. Ez pedig új motort jelent a számunkra ahhoz, hogy folytassuk a gyűjtést, így reményeim szerint jövőre ismét ajándékkal érkezhetünk ide.”
A Bársonyszív Alapítványt az emberi élet értékének védelmére hozták létre. Ennek érdekében több területen igyekszik segítséget nyújtani, egyebek mellett rákos betegek – különösen a gyerekek – anyagi támogatásában, gyógyszereik beszerzésében, idős, egyedül álló, illetve nagyon rossz anyagi körülmények között élő emberek anyagi támogatásában, egészségügyi intézmények műszerezettségének javításában, szociális és gyermekotthonok segítésében, valamint koraszülöttek, szervi rendellenességgel világra jött gyerekek kezelésének rehabilitációjában, szállításában.
A Vakok Batthyány László Intézetével 2003-ban kezdődött a kapcsolat, az elmúlt évig összesen 2 és fél millió forintnyi segítséget nyújtott az alapítvány. Ez idő alatt egyebek mellett képernyőolvasó (beszélő) szoftvert és öt számítógépet kapott az otthon. A most átadott monitoros asztali nagyító – amely mellé tíz hangos könyvet is átvehettek a fiatalok – abban segít, hogy a gyerekek hatékonyan tudjanak tanulni és internetezni. Az pedig, hogy az új eszközre valóban nagy szükségük volt, kiderült, amikor használni kezdték: az LCD-monitorhoz közel hajolva bár, de büszkén olvasták a több centiméteresre kinagyított betűket.

AI