Begyűjtik a zöldhulladékot

Megkezdte a kertekben felgyülemlett őszi zöldhulladék begyűjtését a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. A szolgáltatást december 2-ig lehet igénybe venni, az FKF Zrt. kizárólag a kukák mellé kihelyezett, saját logójával ellátott, „Kerti zöldhulladék” feliratú műanyag zsákokat viszi el.

A speciális zsákok a közszolgáltató ügyfélszolgálati irodáiban, a lakossági hulladékgyűjtő udvarokban, valamint a kereskedelemben is megvásárolhatók. Áruk tartalmazza az elszállítás, valamint a komposztálás költségét. A FKF Zrt. felhívja ugyanakkor a lakosság figyelmét arra, hogy a zöldhulladékot az összegyűjtést megelőző napon vagy az elszállítás napján, de legkésőbb reggel öt óráig helyezzék ki a kommunálishulladék-gyűjtő kukák mellé.
Az elszállítást az FKF csak abban az esetben vállalja, ha a zsákok kizárólag zöldhulladékot tartalmaznak, azaz mentesek a kommunális szeméttől, valamint a fenyőgallyaktól. Utóbbit magas gyantatartalma miatt egyelőre nem tudják komposztálni. A vastagabb faágakat feldarabolva és összekötve kell a zsákok mellé helyezni, fontos, hogy az ágak ne legyenek egy méternél hosszabbak. Az összegyűjtött zöldhulladékot a Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központban komposztálják, az elkészült komposztot a hulladéklerakó rekultivációjához, a megváltozott környezet eredeti állapotának visszaállításához használják fel.

mm.