Fakat_ultettek_a_vizilabdasok

Fákat ültettek a vízilabdások

Ásót ragadtak vízilabdázók, köztük olimpiai bajnokok, hogy Kemény Dénes szövetségi kapitánnyal, valamint Pokorni Zoltán polgármesterrel közösen facsemetéket ültessenek el a Városmajori Óvoda kertjében. A Föld napja alkalmából megtartott rendezvény a környezettudatos magatartás fontosságára hívta fel a figyelmet.

Tizenöt örökzöld facsemetével gazdagodott a kerület a Vodafone jóvoltából. A távközlési cég a karácsonykor meghirdetett akciója szerint minden ötvenedik elküldött elektronikus üdvözlőlap után egy facsemetét ajándékozott Budapestnek. Az így összegyűlt 777 növény első példányait a magyar vízilabda-válogatott tagjai – Gergely István és Kiss Gergely olimpiai bajnokok, valamint Bátori Bence és Vámos Márton – ültették el szövetségi kapitányuk, Kemény Dénes, illetve Pokorni Zoltán polgármester társaságában a Városmajori Óvoda kertjében.
Budapest legzöldebb kerülete a Hegyvidék, a növényekkel borított területek aránya a fővárosi átlag tízszerese, de még a bécsinek is a duplája – mondta el Pokorni Zoltán, aki szerint a természeti értékeknek ez a páratlan gazdagsága felelősségteljes viselkedést kíván. „Az önkormányzat minden olyan kezdeményezést támogat, amely a környezetvédelmet, a környezettudatos gondolkodás népszerűsítését szolgálja – folytatta. – Ilyen a mostani alkalom is, amelyen egy nagyvállalat, valamint kitűnő sportolók együtt mutatnak példát a gyerekeknek, illetve a kerület valamennyi lakójának."
Az óvoda kerítése mellé elültetett, gyorsan növő leylandi ciprusok és tuják nemcsak szépek, hanem gyakorlati hasznot is hoznak, hiszen megóvják a kicsiket a Városmajor utca porától. Az elhelyezés körülményei hamarosan még tovább javulnak, a tervek szerint ugyanis befüvesítik és az intézményhez csatolják a városmajori parkba vezető forgalomtól már elzárt útszakaszt. „Ezzel jelentősen megnő a kert mérete, így a gyerekek az eddiginél is távolabb játszhatnak a főúttól” – hívta fel a figyelmet Pokorni Zoltán. A polgármester végezetül mindenkit meghívott az április 30-i tavaszi nagytakarításra, amelyen a kerület polgárai együtt tisztítják meg az erdőszéleket és a kijelölt zöldterületeket.

mm.