Gyujtes_a_Zolderdonek

Gyűjtés a Zölderdőnek

Nagyszabású adománygyűjtő koncerttel veszi kezdetét a Zölderdő Óvoda felújítása, illetve energetikai korszerűsítése érdekében útjára indított programsorozat. A Barabás Villában május 5-én este fél hétkor sorra kerülő jótékonysági est fővédnöki tisztét Pokorni Zoltán polgármester vállalta el, az est háziasszonya Nagy Tímea olimpiai bajnok vívó, a Hegyvidék díszpolgára lesz.
Évek óta napirenden van a Zölderdő Óvoda energetikai korszerűsítése, ami magában foglalná egy alternatív energiafelhasználású kazán beépítését, a fűtéscsövek cseréjét, a homlokzat szigetelését, valamint a nyílászárók felújítását. Önerőből azonban az intézmény nem tudja megvalósítani a több tízmillió forintos fejlesztést, ezért a vezetők úgy döntöttek, pályázatot nyújtanak be egy uniós, alternatív energiaforrásokat felhasználó fűtéskorszerűsítési programra.
A szükséges önrész előteremtésére az óvoda májusban adománygyűjtő programsorozatot indít, ennek első állomása a jótékonysági est. Számos ismert művész támogatását sikerült megnyerni, a koncerten mások mellett fellép Fellegi Ádám zongoraművész és Vámos Marcell csellóművész, a szülők képviseletében Borsos Ágnes és Turócziné Valéria hegedűn és zongorán játszik.
Elfogadta a meghívást Serfőző Henrik és Tóth András, a Kiss Zenede tanárai három tanítványukkal érkeznek a koncertre. A Hegyvidéken élő Kárász Eszter előadóművész Edith Piaf-sanzonokat énekel és argentin tangót táncol, míg a XI. kerületi tanárokból álló Passzió zenekar megzenésített versekkel örvendezteti meg a közönséget. Az óvoda saját műsorral készül az eseményre, a pedagógusok ezúttal dalra fakadnak, míg a gyerekek néptáncprodukciót mutatnak be.
A koncertre 4500 és 10 000 forint értékben sorszámozott belépőjegyeket állítanak ki, ezenkívül további adományozás céljából emléklap formájú támogatói jegyek is vásárolhatók a helyszínen és az óvodában, Nagyvári Györgyné óvodavezetőnél. A programsorozat aktuális eseményei nyomon követhetők a Facebookon és az óvoda honlapján (www.zolderdoovoda.hu).

Knp.