Kaszás Attila-díjátadó Székesfehérvárott

Negyedik alkalommal adják át a Kaszás Attila-díjat. A Pokorni Zoltán polgármester, valamint Szűcs Gábor, a Mozaik Művészegyesület elnöke által alapított elismerést 2008-ban Szarvas József, 2009-ben Nemes Levente, tavaly pedig Mátray László kapta meg – az idei kitüntetett személyére a díjátadó ünnepségen, május 8-án este a székesfehérvári Vörösmarty Színházban derül fény. Annyi bizonyos, hogy a jutalomban részesülő színész a kiemelkedő művészi teljesítménye mellett jelentős közösségépítő szerepet is vállal a társulatán belül, ez ugyanis a díj odaítélésének feltétele.
A kiválasztás demokratikus módja nem változott: ezúttal is először a hazai, illetve határon túli magyar kőszínházak és alternatív társulatok jelöltek ki egy-egy kollégát, majd a második fordulóban ezek a művészek saját maguk közül választották ki azt, akit leginkább érdemesnek találtak az elismerésre. A díjazott Somorjai Kiss Tibor grafikus rézkarcát, valamint a Raiffeisen Bank által felajánlott ötszázezer forintos pénzjutalmat veheti át.
A díjátadást ezúttal is gálaműsor kíséri. A székesfehérvári Vörösmarty Színház társulata a Mágnás Miska és a Godspell, a szolnoki Szigligeti Színház vendégművészei a Jézus Krisztus Szupersztár, a veszprémi Petőfi Színház tagjai pedig a Csókos asszony és az Anna Karenina című produkciókból mutatnak be részleteket. Az előadás teljes bevételét a Kaszás Attila szellemi hagyatékát ápoló közhasznú alapítványnak ajánlják fel a szervezők.

z.

A díjátadó gálaestre a székesfehérvári Vörösmarty Színháznál igényelhetők jegyek: 8000 Székesfehérvár, Fő utca 8. Telefon: 36-22-327-056, 36-22-503-486. Email: jegyiroda@vorosmartyszinhaz.hu. Online jegyrendelés: www.vorosmartyszinhaz.hu.