Mother_Goose_Nemzetkozi_Ovoda1

Mother Goose Nemzetközi Óvoda - Családias légkör, angol nyelvű környezet

A Mother Goose Nemzetközi Óvoda legfőbb célja, hogy a gyerekek megismerjék önmagukat és egymást, s a másság elfogadása során alakítsanak ki harmonikus gyerekközösséget; kiegyensúlyozott, harmonikus fizikai, szellemi fejlődésüket biztosítva aktívak, érdeklődők és társas kapcsolataikban sikeresek legyenek. Az óvodáról a vezetővel, Magyarné Papp Eszterrel beszélgettünk.

Mitől nemzetközi az óvodájuk?

– Lassan egy évtizede, 2002-ben nyitottunk. A magyar gyermekek mellett nagyon sok külföldi is megfordult már nálunk, angol, amerikai, francia, svéd, vietnámi, lengyel, orosz és szerb. A nemzetközi jelleget olyankor is őrizzük, amikor kevés az idegen ajkú gyerek, mivel nálunk a mindennapi nyelv az angol, így szinte észrevétlenül csöppennek bele az idegen nyelvi környezetbe óvodásaink.

Hogyan valósítják meg pedagógiai koncepciójukat?

– A tevékenységközpontú program adaptálásával dolgoztuk ki saját programunkat, melynek célja, hogy a gyerekek tevékenység közben szerezzék meg ismereteiket. Változatos, sokszínű elfoglaltságot biztosítunk számukra, így hatunk érzékszerveikre, fejlesztjük gyermeki személyiségüket, és mindennapi tevékenységeinkhez kötötten sajátítják el az angol nyelvet. Középső csoporttól pedig játékos magyar foglalkozásainkon, verseken, meséken keresztül fejlesztjük a szókincsüket és a kifejezőkészségüket. Iskola-előkészítő programunkkal az angol nyelven megszerzett tudás rendszerezését, valamint az iskolai életmódra való felkészítést segítjük elő. Iskolaérettségi szűréseket is végzünk.

Mit gondol, mi az, ami a sajátosságuknak tekinthető?

– Nagyon fontosnak tartjuk az állandó nevelői közösséget, a szülőkkel való napi kapcsolattartást, a családias légkört, azt a fajta „tyúkanyóságot”, amit alapítványunk neve is kifejez: Tyúkanyó Óvodanevelési Alapítvány a Gyermekekért. A hozzánk járókat az itt töltött három-négy év alatt lehetőség szerint ugyanaz az óvónőpáros terelgeti, megadva a gyerekek számára oly fontos biztonságot, védelmet, ölelő szeretetet. Köszönhetően a kis létszámunknak, mindenki mindenkit jól ismer. Mindemellett nagy figyelmet szentelünk a tisztaságnak, nemcsak az épületen belül, de hatalmas udvarunkban is.

A svábhegyi megállótól eltart pár percig, míg ideér az ember, de az útvonal minden évszakban megéri a sétát!

– Igen, a családias és biztonságot nyújtó légkör mellett a környezet az egyik legfőbb vonzerőnk.

Hány gyerek jár most önökhöz?

– A hatvanfős keretünknek csaknem a fele.

Mennyit kell fizetniük a szülőknek?

– Az alap óvodai nevelés ingyenes, az egyéb szolgáltatásokért alapítványi hozzájárulást fizetnek a szülők. Ennek mértéke sok mindentől függ, átlagosan 70 és 100 ezer forint közötti. Időszakos kedvezményeink vannak, illetve testvérek esetén is jelentős kedvezményt biztosítunk, a kirándulások, az úszás, a síelés, a jóga, a lúdtalp-prevenciós lábtorna, a színházbérletek és sok érdekes program ára is benne van az összegben.

*

– A fiam, Peti legjobban az óvó néniket szereti, számára ők itt a legnagyobb vonzerő – meséli egy szülő, Bilinski Anna. – Reggelente nem is óvodába készül, hanem Aidához, Erzsikéhez és a többi óvó nénihez – mintha például a nagyihoz menne. Azt is szereti, hogy itt mindig történik valami, mindennap új történetekkel, rengeteg élménnyel érkezik haza. Éppúgy, mint korábban két idősebb testvére is.

Antal Ildikó

Mother Goose Nemzetközi Óvoda – 1121 Budapest, Melinda út 19.; telefon: 391-7227; email: info@mothergoose.hu; honlap: www.mothergoose.hu; az óvoda vezetője: Magyarné Papp Eszter.Mother_Goose_Nemzetkozi_Ovoda2