Elozd_meg_a_fogaskerekut

Előzd meg a fogaskerekűt!

A Hegyvidéki Önkormányzat és a XII. kerületi Szabadidősport Központ szeptember 18-án rendezi meg a kerület legnagyobb tömegsportrendezvényét. A tizenegyedik Előzd meg a fogaskerekűt! teljesítménytúra-, kerékpáros és futóversenyen a kerületi iskolák tanulói, valamint a Hegyvidék Kártyával rendelkezők nevezési díj nélkül indulhatnak.

Bár a négy kilométeres táv első hallásra nem tűnik soknak, a tapasztalatok szerint az Előzd meg a fogaskerekűt! teljesítménytúra-, kerékpáros és futóverseny edzettségi szinttől, kortól és nemtől függetlenül mindenkit alaposan megizzaszt. Ez korántsem véletlen, hiszen a résztvevőknek a menetrend szerint közlekedő fogaskerekű-szerelvény mellett a 325 méteres szintkülönbséggel is meg kell küzdeniük az idén immár tizenegyedik alkalommal megrendezett viadal során.
Ennek ellenére a nevezések száma évről évre nő, tavaly a hideg, esős időben is több mint ezerötszázan vágtak neki a távnak, ami egyértelműen bizonyítja, hogy az emberek igenis szeretik a kihívásokat. A lehetőség pedig bárki számára adott, a különböző kategóriákban amatőrök és profik egyaránt elindulhatnak. A célban bemutatókkal, kalandvárral, játszóházzal, büfével várják az érdeklődőket, a már ismert programok közül ezúttal is lesz mászófal, arcfestés és kézműves-foglalkozás, míg pihenésképpen a Hegyvidék SE szakosztályainak bemutatói szórakoztatják a közönséget. A XII. kerületi iskolák számára külön mozgósítási versenyt is hirdetnek, a legtöbb tanulót a rajtvonal mögé állító intézmény értékes díjakra számíthat.
Mindhárom sportágban a 18 év feletti, míg a futó-, illetve a kerékpárversenyen a 18 év alatti helyezettek is érmet, valamint ajándékcsomagot kapnak. A felnőtteknél futásban és kerékpárban pénzjutalommal ismerik el a dobogósok teljesítményét, valamint a hagyományokhoz híven díjazzák a legfiatalabb és legidősebb versenyzőt. A célba érkezés után mindenkinek jár egy emlékpóló, míg a tombolán értékes ajándékokat sorsolnak ki.

Ám.

Időpont: 2011. szeptember 18. (vasárnap).

Rajt: János kórház.

Kerékpár: 10.10 (a fogaskerekű menetrendjéhez igazodva.

Futás: 11.00 (a fogaskerekű menetrendjéhez igazodva).

Túra: folyamatosan, 9.15-től – Városmajori Gimnázium parkolója.

Cél: Széchenyi-hegy, a fogaskerekű végállomása.

Táv: kb. 4 km.

Útvonal: Diós árok–Béla király út–Istenhegyi út–Karthauzi utca–Agancs utca–Rege út.

Szintkülönbség: 325 méter.

Nevezés: Városmajori Gimnázium parkolója (XII., Városmajor utca 71.).

Előnevezés: személyesen a XII. kerületi Szabadidősport Központban (XII., Csörsz utca 2–4.) hétfő–csütörtök 10.00–15.00. Előnevezési határidő: 2011. szeptember 15. 14.00.

Nevezési díj: előnevezés – felnőtt 2400 Ft, gyerek, nyugdíjas 1900 Ft. Helyszíni nevezés – felnőtt 2900 Ft, gyerek, nyugdíjas 2400 Ft.

A XII. kerületi iskolák tanulói és a Hegyvidék Kártyával rendelkezők részére a nevezés díjtalan!

(Tíz tanuló után egy pedagógus díjmentesen indulhat.)