Liszt_utan_dzsessz1

Liszt után dzsessz

A tervek szerint uniós pályázat segítségével újulna meg a Zölderdő Óvoda fűtésrendszere. Mivel a szükséges sokmillió forintos önrészt az intézmény az önkormányzat segítségével sem tudja saját forrásaiból előteremteni, az óvoda vezetése úgy döntött, adománygyűjtő akciót indít.
Az egész éven át tartó programsorozat legutóbbi állomásán „Liszt mindörökké” címmel a Városmajori Szabadtéri Színpaddal közösen szervezett jótékonysági hangversenyt az óvoda. A nagy sikerű koncerten a Kodály Zoltán Ifjúsági Zenekart vezető Vásáry Tamás karmester zongorajátékának is tapsolhatott a közönség.
Ezzel nem fejeződött be a különleges élményt ígérő zenei események sora, ugyanis október 12-én este hét órától az IBS Színpadon Tabányi Mihály, David Yengibarian és a Budapest Ragtime Band ad koncertet az óvoda javára. Az előadás érdekessége, hogy a 40-es, 50-es évek dzsesszéletének kiemelkedő alakja, a Kodály Zoltán által is nagyra értékelt Tabányi Mihály harmonikaművész, valamint az utóbbi évek egyik legkeresettebb fiatal dzsessz- és világzenei előadója, az argentin tangó és az örmény népzene elemeit ötvöző David Yengibarian egyszerre áll színpadra.
További információ és jegyrendelés: Zölderdő Óvoda, Nagyvári Györgyné óvodavezető – 394-2452; IBS Színpad, Borbáth András – 391-2525. Internet: www.zolderdoovoda.hu, www.ibsszinpad.hu.Liszt_utan_dzsessz2

 Knp.