Sport_minden_mennyisegben

Sport minden mennyiségben

Az önkormányzat jóvoltából az idén is kedvezményesen vehették igénybe a kerületi iskolások a Fülemile úti napközis tábor szolgáltatásait. A gazdag programkínálatban a szokásoknak megfelelően a sportolásnak és a kirándulásoknak jutott a főszerep. A mindig népszerű számháborút közkívánatra hetente többször is megrendezték.

Minden eddiginél több család küldte általános iskolás korú gyermekét az önkormányzat Fülemile úti nyári napközis táborába: a szünidő első heteiben a százhetvenet is meghaladta a létszám. Ilyen sokan egyszerre még soha nem voltak a táborban. A kilenc hét alatt fogadott több mint nyolcszáz gyermek is azt bizonyítja, szükség van a szolgáltatásra – hangsúlyozta Pakányi Pálné táborvezető. A többség egy-egy hétre érkezett, azonban akadtak olyanok is, akik az egész szünidőt itt töltötték. A szervezők ezért is helyeztek hangsúlyt arra, hogy megpróbálják pótolni a sokaknak elmaradó nyaralást.
„A Fülemile nem gyermekmegőrző, ahol céltalanul őgyelegnek a gyerekek, de nem is szigorú »katonai kiképzőközpont«, hanem olyan hely, ahol hasznosan, és ami még fontosabb, vidáman tölthetik el szabadidejüket a ránk bízott táborozók” – szögezte le Pakányi Pálné. Ennek szellemében állították össze a heti programot, ami a hegyvidéki hagyományokhoz híven a sportfoglalkozásokra épült. A legtöbben a focimeccsekre jelentkeztek, de a streetball, a kötéláthajtás és a pingpong is népszerűnek bizonyult, uzsonna után pedig mindennap partizánlabdáztak a gyerekek.
Nagy sikert aratott a XII. kerületi Szabadidősport Központ segítségével megszervezett sportnap, a játékos sorversenyeken a legkisebbektől a nagyobbakig mindenki részt vett. Természetesen nem tábor a tábor számháború nélkül, az össznépi játékra éppen ezért közkívánatra hetente legalább kétszer sort kerítettek. Ezúttal is értékelték a gyerekek aktivitását, a pénteki táborzáráskor a mindenkinek járó apró figyelmességek mellett külön jutalmat kaptak a bajnokságok legjobbjai, illetve azok, akik a legtöbb versenyszámban elindultak.
A táborozók a teljes ellátásért az év közben megállapított napközis térítési díjat fizették, ehhez jött a napi valamivel több mint kétszáz forintos hozzájárulás, ami a különbusz költségeit fedezte. „Minden héten kedden és csütörtökön külső programokat szerveztünk, ellátogattunk például budapesti múzeumokba, megnéztük a Láthatatlan Kiállítást és a fővárosi barlangokat, teljesítettük a sas-hegyi cincértúrát, míg az utolsó közös kiránduláson a Merzse-mocsarat fedeztük fel” – sorolta a nyári kalandokat Pakányi Pálné. A táborvezető reméli, a gyerekek az idén is kellemes élményekkel tértek haza a Fülemile úti táborból, és feltöltődve kezdhetik meg a tanulást.

Ám.