Strandvizilabda_a_Sportmaxban

Strandvízilabda a Sportmaxban

Első alkalommal szerveztek strandvízilabda-bajnokságot a Csörsz utcai Sportmax Hegyvidék külső medencéjében. A részt vevő hét csapat, köztük az OB I/B-ben idén is elinduló házigazda, a Hegyvidék–YBL WPC látványos meccsekkel szórakoztatta a vízparton összegyűlő közönséget.
A strandvízilabdát nem időre, hanem hat gólig játsszák, ezért a mérkőzések lényegesen rövidebb ideig tartanak, mint a hagyományos vízilabdában. „Valamivel kisebb a kapu is, ezért különösen nagy a szerepe a technikának és a lövőerőnek. A háromfős csapatok a medencében keresztben játszanak, így akár a saját kapuból is gólt lehet dobni. A közönség elsősorban a látványos találatok miatt szereti a strandvízilabdát” – véli Köllő Attila, a XII. kerületi csapat edzője. Szerinte a Sportmaxban megrendezett bajnokság a hamarosan kezdődő idény felvezetéseként is megállta a helyét.
Nem véletlen, hogy több OB I-es játékos, köztük Decker Ádám a Vasasból, vagy a nyári világbajnokságon negyedik helyen végző válogatott tagja, Gór-Nagy Miklós is vízbe szállt. Rajtuk kívül a legnagyobb név az édesanyja jóvoltából félig magyar, néhány hete Sanghajban olasz színekben világbajnokságot nyerő Alex Giorgetti volt, az ő góljainak is tapsolhattak a nézők.
A Hegyvidék­–YBL csapatának sikerült kihasználnia a hazai pálya előnyét, csoportjában a második helyen végzett, így bejutott a döntőbe. A pólósok lendülete Balatonalmádiban is kitartott, a jó játék pedig ezüstérmet jelentett a végelszámoláskor.