Capak_az_uszodaban

Cápák az uszodában

Több mint háromszáz gyerek indult el a Buborék Úszóiskola hagyományos évzáró téli úszóversenyén. Az önkormányzat Városmajor utcai tanuszodájában megtartott kétnapos rendezvényre a kötelező kerületi úszásoktatásban részt vevő másodikos diákok is meghívást kaptak. Nekik sem volt azonban ismeretlen a „buborékos” verseny, hiszen többségük egykor az úszóiskola növendéke volt. (Ennek köszönhető, hogy a tantervi úszásoktatásra már biztos alapokkal, felkészülten érkeznek a hegyvidéki iskolások, így lehetőségük van a bonyolultabb úszásnemek elsajátítására is.)
A gyerekek hat korcsoportban, mell-, hát- és gyorsúszásban mérték össze tudásukat, a nagyobbak a pillangót is kipróbálhatták. Először a mély vízhez szoktató kategóriában versenyeztek az úszópalánták – köztük voltak az idei verseny legfiatalabbjai, a 2007 májusában született Baracsi Léna és Lelkes Botond –, míg másnap a félhaladók és haladók következtek. Mindkét napot vidám ügyességi váltófutamok zárták, majd a kicsik nagy örömére a Cápamese című film szereplői, Oscar és Lenny repültek keresztül a medence felett. Természetesen nem hiányozhattak az ajándékok sem, a verseny valamennyi résztvevője buborékos pólót, emlékérmet és oklevelet kapott, a legjobbak különdíjakat is hazavihettek.
Legközelebb májusban lesz Buborék-verseny, amelyre a januárban induló tanfolyamokon készülhetnek fel a gyerekek. Délután négy és este hét óra között negyvenöt percenként vízhez szoktató, három és fél éves kortól kezdő, mély vízhez szoktató, félhaladó és haladó edzésszinten tartanak órákat. A négyhetes turnusokra 10, 8 és 6 alkalomra szóló bérlet váltható.

em.

További információk: www.buboreksport.hu.