Kiallitason_a_dio

Kiállításon a dió

A dió virágból terméssé fejlődését mutatja be az a fotókiállítás, amely november végén nyílt a polgármesteri hivatal folyosógalériáján. Vidovics István fotóművész képei bízvást sok meglepetéssel szolgálnak a látogatóknak.
„Amikor arra készültem, hogy megnyitom ezt a kiállítást, rögtön arra gondoltam, igazán kemény dió lesz bármit is mondanom, hiszen míg az nem ritka, hogy valaki Budapestet, az építészeti remekműveket fotózza, azt már nehezen tudtam elképzelni, hogyan jöhet létre egy egész tárlat diókról készült képekből – mondta köszöntőjében Sikota Krisztina, az önkormányzat oktatási és kulturális bizottságának elnöke. – Aztán eszembe jutott, hogy egy diófa mekkora változáson megy át minden évben, a szépnek egyáltalán nem mondható virágából milyen átalakulás révén lesz termés. Az is igen figyelemreméltó, hogy mennyi irodalmi mű ihletője a dió!”
Sikota Krisztina a képek és a keretek különlegességére is felhívta a figyelmet. A régi, kopott ablak-képkeretek például tovább fokozzák azt az időtlenség érzetet, amit talán minden egyes diófa kelt bennünk.
Csontos Gyula építész sem titkolta: most csodálkozott rá az évről évre látható újjáéledésre, az életciklusok jelenségeire. Mint fogalmazott: „A közeli felvételek nélkül továbbra is elmentem volna e csoda mellett.”

(ai)