Kos-csillagok_szulettek

Kós-csillagok születtek

„Kós-csillag kerestetik” címmel tehetségkutató napot szervezett a diákönkormányzat a Kós Károly iskolában. A bemutatott produkcióknál nem tettek stílus- és műfajmegkötést; az előadások szünetében a felsős évfolyamok tanulói számára külön vetélkedőt rendeztek.

Hagyományteremtő szándékkal érdekes és vidám programot szerveztek a Kós Károly iskolában. A "Kós-csillag kerestetik" tehetségkutató naphoz az ötletet két nagy sikerű televíziós műsor, a gyerekek körében igen népszerű Csillag születik és az évtizedekkel ezelőtt az egész országot a képernyők elé ültető Ki mit tud? adta.
A játékos versennyel a gyerekek tehetségének kibontakoztatásához szeretne hozzájárulni az oktatási intézmény – mondta Kocsis Erzsébet, az eseményt szervező diákönkormányzat vezető tanára. „Minden gyermekben megvan a talentum, a mi feladatunk, hogy ezt előhozzuk és erősítsük – szögezte le a pedagógus. – Az iskolában éppen ezért támogatjuk a diákok egyéni törekvéseit, hozzásegítjük őket ahhoz, hogy képesek legyenek megvalósítani önmagukat. Könnyen előfordulhat, hogy az órákon kevésbé sikeres tanuló később maradandót alkot, kiválóan lovagol, jól táncol, vagy éppen reményteljes sportoló lesz belőle. A rendezvény abban segít, hogy megtudjuk, kiben vannak még rejtett tartalékok.”
A kezdeményezés elérte a célját, néhányan egészen kiváló produkcióval lepték meg a zsűrit és a közönséget. A zenés, táncos, énekes előadások és szavalatok mellett egyebek között süteménykóstolóval, Rubik-kocka-show-val és az egykori Öveges professzor-féle kísérletekhez hasonló kémiai bemutatóval indultak az ifjú „csillagok” az iskolai tehetségkutatón.
A felső évfolyamosoknak a műsorszámok közötti szünetekben villámkérdésekre kellett válaszolniuk. Valamennyi feladvány egy-egy történethez kapcsolódott, amelyet a verseny közben adtak elő a pedagógusok. „Figyeltünk arra, hogy izgalmasak legyenek a kérdések, ezért a tanárok olyan érdekes történeteket meséltek el, amelyekre tanórai körülmények között, idő híján, nem lenne lehetőségük” – mondta Kocsis Erzsébet.
Az évfolyamok közötti versenyben végül nagy küzdelem után a hetedikesek győztek, a házi Ki mit tud? legjobbjainak a népdalcsokrot előadó Zámbó Brigittát és a tangóharmonikán játszó Arató Ákost választotta meg a zsűri. A közönségdíjat Závoda Marcell gitáros érdemelte ki.
Eközben az alsósok sem unatkoztak: a kicsik író-olvasó találkozón, valamint rendőrségi bemutatón vettek részt, az előadásokat követően pedig osztályonként elkészítették saját Luca-széküket. Az alkalmi folyosótárlaton bemutatott fantáziadús, néhol meglehetősen formabontó alkotások közül a gyerekek szavazatai alapján a 3. a-sok és a 4. b-sek munkája nyerte a házi "dizájnbajnokságot".

M.