Messzirol_jott_megfigyelok

Messziről jött megfigyelők

A délkelet-ázsiai városállamból, Szingapúrból érkeztek óvónők a XII. kerületbe, hogy a magyar óvodákra jellemző pedagógiai módszereket tanulmányozzák. Korábban már jártak szingapúriak a Hegyvidéken, két alkalommal a Mesevár Óvodában vendégeskedtek; a mostani delegáció az ELTE Tanító- és Óvóképző Karának javaslatára tett látogatást az Orbánhegyi Óvodában.
Az óvónők Pocsaji Andrea gyógytestneveléssel kombinált testnevelés-, majd Badi Mária tehetséggondozás-módszereit alkalmazó ének-zene foglalkozásán vettek részt. Tóth Balázsné óvodavezető kalauzolásával megnézték, hogy a különböző korosztályú csoportokban milyen módon valósul meg a kötetlen, játékos képességfejlesztés. Imrikné Krébecz Anita, illetve Doba Csilla pedig előadásokat tartott az Orbánhegyi Óvoda mindennapjairól.
A vendégek elmondták, hogy intézményük Japánba, Ausztráliába, Tajvanba, Hongkongba, Kína Sanghaj városába, valamint Finnországba és Magyarországra küldött tanulmányi útra óvónőket. Ők azért ide jöttek, mert sokat hallottak a speciális zenei nevelési technikáink nagyszerű eredményeiről, illetve az előző szingapúri csoportok az oktatás-nevelés más területei kapcsán is kedvező tapasztalatokról számoltak be.

z.