Pentek-parti_es_ujjavarazsolt_sportudvar

Péntek-parti és újjávarázsolt sportudvar

Első alkalommal rendeztek Péntek-partit a Fekete István iskolában. A vidám programra meghívást kapott Hevesi Tamás, aki egy gitárerősítővel lepte meg az intézmény zenekarát. A rendezvény végén a diákok felavatták az iskola sportudvarának új gumiborítását.

Nagyot fordult a világ a Fekete István iskolában egy éve megalakuló The Black Hole zenekarral. Tavaly különdíjat nyert a Hangfoglaló Hétfő országos zenei pályázaton, azóta pedig több koncerten is felléphetett. Az együttes karrierjét Hevesi Tamás is támogatja, az ismert előadó nemrég egy gitárerősítővel lepte meg a The Black Hole-t. Az ajándék átadására az első alkalommal megrendezett iskolai Péntek-partin került sor.
„Először a gyerekeket felkészítő Majláth György hívott meg a Fekete István iskolába, aztán nyáron a szántódi táborban már egy kis közös örömzenélésre is sor került – foglalta össze röviden kapcsolatukat Hevesi Tamás. – Szorosan együttműködöm a speciális olimpiai bizottsággal, így tudom, mennyire fontos a muzsika a sajátos nevelési igényű diákok számára. Nem csupán a zenekar tagjainak, hanem azoknak is örömet és sikerélményt okoznak a dalok, akik hallgatják, hiszen ők ugyanolyan érző, alkotó lények, mint amilyenek mi vagyunk. Ezért döntöttem úgy, hogy a tábori koncertem tiszteletdíját felajánlom egy jó minőségű erősítő megvásárlására, amivel talán még jobban szól majd a banda.”
Hevesi Tamás szerint a zene a sporthoz hasonlóan képes arra, hogy hidat építsen a legkülönbözőbb sorsú emberek között. Ha már így alakult, a gyerekek kihasználták a lehetőséget, és felkérték a Ferencváros női labdarúgócsapatát irányító énekest, végezzen el kezdőrúgást az iskola mintegy 270 négyzetméteres sportudvarán, amely épp most kapott gumiborítást.
Bár az új borítás miatt jelentősen bővült a sportolási lehetőségek száma, továbbra is a labdarúgás számít a legnépszerűbb sportágnak a Feketében. Ez korántsem véletlen, hiszen az iskola csapata évek óta jó eredményeket ér el a különböző bajnokságokban. A speciális iskoláknak kiírt budapesti diákolimpián októberben az előkelő hetedik helyet szerezte meg, a tavaszi megmérettetésen pedig ennél is jobb helyezésben bízhat, az egyre javuló formát figyelembe véve minden esélye megvan a legjobb hat közé kerülésre.
„Az utóbbi évek egyik legügyesebb korosztálya a mostani, a gyerekek képesek együtt dolgozni a siker érdekében, ráadásul néhány igazi gólvágóval is büszkélkedhetünk. Sokat várunk az új pályától, hiszen a gumiburkolatnak köszönhetően a gyors passzos játék gyakorlására is lehetőségünk nyílik” – hangsúlyozta Majláth György nevelő, aki elmondta, az iskola tervei között szerepel egy zsinórlabdapálya kialakítása is. Ehhez csupán egy hálóra, illetve két hálótartó konzolra lenne szükség, a felfestést saját kivitelezésben oldanák meg. Az eszközök beszerzésére egyelőre nem áll rendelkezésre anyagi forrás, ezért bármilyen segítséget örömmel fogadnak.

(m.)