Sikeres a „házhoz járó” szelektív hulladékgyűjtés

Alig több mint másfél hónap alatt száznegyven társasház csatlakozott a Budapesten elsőként a Hegyvidéken elindított „házhoz járó” szelektív hulladékgyűjtő programhoz. A kapualjakba kihelyezett papír- és italospalack-gyűjtő edényeknek köszönhetően jelentős összeget takaríthatnak meg a lakóközösségek a szemétszállítás díjából.

A házaknál történő szelektív gyűjtést az önkormányzat megbízásából az ASCO Hungária Kft. bonyolítja, az ehhez szükséges kukákat a társasházzal megkötött szerződés alapján a cég munkatársai telepítik, méghozzá rendkívül kedvezményes áron. A lakóközösségeknek mindössze a tényleges bekerülési költség harmadát kell fizetniük, a fennmaradó részt egyenlő arányban az önkormányzat és az ASCO Hungária Kft. vállalta magára.
Ennek megfelelően kettő 240 literes gyűjtőedény 10 600 forint + áfa, míg három szelektív kuka 16 000 forint + áfa egyszeri díj ellenében kerül a házak tulajdonába. Az elszállítás ingyenesen történik, azonban arra figyelni kell, hogy a kék kukákba kizárólag papír, a sárgákba PET palackok és alumínium italos dobozok kerüljenek. Október közepe óta a Krisztina körút–Alkotás utca–Márvány utca–Győri út–Avar utca–Hegyalja út–Jagelló út–Böszörményi út–Kékgolyó utca által határolt terület 258 társasházából 140-nél is több csatlakozott a programhoz. A kedvező tapasztalatok birtokában az önkormányzat már januártól kiterjeszti a szelektív gyűjtést a környező utcákra.
Mindenképpen érdemes igénybe venni a szolgáltatást, hiszen a szelektív gyűjtésnek köszönhetően egy FKF-es kukát biztosan megspórolnak a társasházak, ami éves szinten több mint 60 ezer forint kiadáscsökkenést jelent a lakók számára. További információk: szelektiv@ascohungaria.com. Telefon: 226-29-14 vagy 06-30-458-280. Internet: www.ascohungaria.com.

Ám.