Aktivak_voltak_a_hegyvideki_angyalok1

Aktívak voltak a hegyvidéki angyalok

A szolidaritás bennünk él – ezt bizonyította az elmúlt hetekben az önkormányzat által szervezett jótékonysági akció. „Az angyalok a földön járnak” címmel meghirdetett karácsonyi adománygyűjtés keretében ajándékcsomagok százait állították össze az itt élők a rászoruló hegyvidéki családoknak.

A rossz anyagi körülmények között élő szülők is szeretnék szép ajándékokkal varázslatossá tenni gyermekeik karácsonyát, ám ez különösen nehéz feladat, a napi megélhetési gondok gyakran az ünnepet is beárnyékolják. A rászoruló családoknak ezért óriási megkönnyebbülést jelent, hogy ilyenkor számíthatnak mások támogatására. A Hegyvidéki Önkormányzat által szervezett adománygyűjtő akció keretében sokan átérezték problémájukat, és ismeretlenül is segítséget nyújtottak – anyagi és lelki értelemben egyaránt.
„Ez az akció a szolidaritásról, az összetartozásról szólt” – mondta Kovács Lajos, „Az angyalok a földön járnak” elnevezéssel meghirdetett kezdeményezés koordinátora. A kerület egyik alpolgármestere hangsúlyozta, hogy a programban az önkormányzat csak katalizátor szerepet töltött be, az adományokat a segítőkész hegyvidéki polgárok adták össze a rászorulóknak.
A kerületi óvodákba, iskolákba járó gyerekek és szüleik, a hegyvidéki adventi vásárt felkereső jótékonykodók, továbbá a polgármesteri hivatal és a Gazdasági Ellátó Szolgálat munkatársai több mint ötszáz csomagot állítottak össze. Ezekbe – az önkormányzat kérésének megfelelően – gyermekjátékok, mese- és ifjúsági könyvek, illetve tartós élelmiszerek kerültek. Élelmiszert gyűjtöttek a kerületi CBA üzletekben is: nagyjából háromszázan összesen 100 ezer forint értékben vásároltak segítségre szoruló embertársaik számára különféle termékeket, például lisztet, cukrot, rizst, gyümölcslevet. A boltok a vásárlások értékének 10%-ával egészítették ki az adományokat, míg az önkormányzat jóvoltából szaloncukor is került az élelmiszercsomagokba.
Az önkormányzat karácsony előtt ünnepi műsort rendez mintegy kétszáz családnak, amire valamennyi érintett személyre szóló meghívót kap. Ezen az eseményen adják át a hegyvidékiek felajánlásait. A meghívottakat az FH Gasztro Kft. vendégeli meg, a cég ötszáz főnek biztosít csomagolt ebédet. Azok, akik valami miatt nem tudnak részt venni, később is átvehetik a tartós élelmiszerekből és játékokból összeállított csomagokat.
Mivel nagyon sok felajánlás érkezett, az említett kétszáz családon kívül másoknak is jut az adományokból. Így a kerületi egyházközösségek rászoruló tagjainak, illetve a Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthonának karácsonyát is szebbé teszik majd a hegyvidékiek ajándékai.Aktivak_voltak_a_hegyvideki_angyalok2

z.