Korhazban_a_Mikulas

Kórházban a Mikulás

Mielőtt bárki megijedne, gyorsan szögezzük le: nem beteg, és baleset sem érte a jóságos nagyszakállút. Joulupukki, a lappföldi Mikulás a Szent János Kórház gyermekosztályán járt, hogy a Piros Orr Alapítvány két bohócdoktorával, dr. Bim-Bammal és dr. Bigyóval közösen megajándékozza a lábadozó kis betegeket.
Különleges nap volt december hetedike a gyerekosztályon ápolt gyerekeknek, mert ezúttal nemcsak nevetéssel, zeneszóval, énekléssel gyógyították őket a bohócdoktorok, hanem ajándékokat is kaptak, amelyeket a Piros Orr Alapítvány szervezésében összegyűjtött támogatásnak köszönhetően osztottak ki. Joulupukki a tolmácsa segítségével elmondta, mennyire örül, hogy beteg gyerekekkel is találkozhat, hiszen ők egyébként nem tudnának elmenni hozzá a nagy csarnokokban tartott Mikulás-találkozókra. A bohócdoktorok vidám énekével kísérve végigjárta az osztály kórtermeit, és nem is elsősorban az ajándékaival, hanem jóságos mosolyával, illetve hatalmas szakállával kápráztatta el a kicsiket.
A beteg, illetve balesetet szenvedett harminc gyerek ajándékát – csokoládét, játékokat, pólókat, bögréket – közel százezer forintnyi támogatásból vásárolták meg a szervezők, akik arról is gondoskodtak, hogy a gyerekosztály után az ambulancia és az intenzív osztály kis betegeit is megörvendeztesse Joulupukki.

A. I.