Mikulas_Kupa_allatvaltoval

Mikulás Kupa állatváltóval

Nikolaus sok-sok ajándékot hozott azoknak a gyerekeknek, akik részt vettek a Budapesti Német Iskola által rendezett játékos sportvetélkedőn. A diákoknak becsületesen meg kellett küzdeniük a német Mikulás jutalmáért, összesen tíz versenyszámban mérték össze ügyességüket.
A Nikolauspokalon, azaz a Mikulás Kupán a házigazda intézmény mellett a Kós Károly, valamint a Semmelweis Egyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, továbbá a II. kerületi Újlaki és a Remetekertvárosi Általános Iskola indított 3–4. osztályosokból álló csapatokat. A Német iskola testnevelő szakos tanárai által kitalált, egyszerre szórakoztató és erőt próbáló feladatok között talicskázás, lovashajtó, pólóátadás, zászlótűzés (magyar és német zászlók mellett az Európai Unió lobogóját kellett üvegekbe helyezni), különféle labdaterelés, terpesz alatt bújás, láncban futás, sőt még „állatváltó” is volt. Ez utóbbi számban a pók, a rák, a béka, a veréb, a nyúl, a fóka, az elefánt, illetve a „sánta róka” mozgását utánozva kellett futni, szökellni, mászni, valamint – a bicebóca ravaszdi mintájára – két karral és egy lábon a földön előre haladni a gyerekeknek.
A szoros verseny miatt az utolsó pillanatig kérdéses volt a végeredmény, így nagy izgalom kísérte annak kihirdetését. A negyedik helyen végül is az újlakiak végeztek, a harmadiknak járó díjat a Kós csapata vehette át. Azonos pontszámaik miatt egyaránt a második helyre rangsorolták a remetekertvárosi és a Német iskolásokat, míg győztesként a „dianásokat”, azaz a Semmelweis Egyetem gyakorlóiskolájának diákjait hirdették ki. A versenyzők kivétel nélkül jutalomban részesültek, az édességekből összeállított csomagokat a jóságos Nikolaus, valamint Brigitte Cleary, a Budapesti Német Iskola igazgatója közösen adta át.

kd.