Pályázattal megőrzött állások

Ötvenmillió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert a Szent János Kórház „Szakdolgozói létszám növelése családbarát programmal” című projektje. Az intézmény kiemelten fontosnak tartja, hogy segítse a nők családi és munkahelyi szerepének összeegyeztetését, ezért vett részt az Új Magyarország Fejlesztési Terv TÁMOP pályázatán.
A projekt keretében nyolc gyesen lévő kismamát sikerült rugalmas munkaidőben és többletjuttatások mellett a szakmában tartani. Mindnyájan szakdolgozók, négyen közülük az úgynevezett „prevenciós teamben” tevékenykednek.
A pályázat elnyerése kapcsán tartott sajtótájékoztatón Lászlóné Dezső Kornélia ápolási igazgató kiemelte, mennyire fontos, hogy a team tagjai az osztályok között áthelyezett betegek gyógyulását is követik, közel félezer embert láttak el a prevenciós munka során. A hatékonyság fokozása érdekében még tájékoztató kiadványt is megjelentetnek, amelyben tanácsokkal segítik az időseket, a mozgásukban korlátozott embereket. A csoport kiváló munkájának köszönhetően a megelőzés fokozatosan nagyobb hangsúlyt kap a gyógyító munkában.

A.